Inlägg skrivet av: Tobias Johansson

Sen ett tag tillbaka hade vi planerat en tripp till en å i Blekinge som vi besökte tidigare i sommar. Hade vi vetat hur vädret skulle bli så hade vi nog skippat dock …

Dag 1

Vädret tidigare i veckan var ingen höjdare med ordentligt med åska och regn, och när vi kör till vandrarhemmet där vi ska bo så kör vi igenom några galna regnskurar. Väl framme så slänger vi in grejerna och drar ut direkt. Efter bara några kast får Boni på en gädda.

Boni är Happy!

Då plötsligt hör vi det smälla…

På ganska kort tid så har alla fått fisk, och det känns som det kan bli bra kvällsfiske! Då plötsligt hör vi det smälla… vi kollar www.lightningmaps.org och ser att blixtnedslagen är nära och påväg mot oss. Bara att plocka ihop pick & pack och sätta sig i bilen, inte värt att riskera nått. Så vi kör tillbaka och gör lite middag och väntar på bättre tider.

Efter vi kommit ut igen så drar Boni ett kast rakt in i näckrosorna, och jiggen hinner knappt landa in det hugger, visar sig vara en finare gädda.

Boni med bra pike!

Boni med gäddhuvud.

Dag 2

Återigen ska vi fiska ett ställe som ligger inne i en tjurhage, men nu är åtminstone dom stora borta, men kalvarna är riktigt nyfikna och rusar fram, men vi kör tricket att ignorera dom, verkar funka ;) Vädret är instabilt fortfarande, och lufttrycket är ganska hårt stigande, från 1000 till 1010 hPa under dygnet. Månfasen var precis innan fullmåne, så går man på huggkalendern så var färgen vit :(

Vi går upp klockan 05:00 för att fiska i gryningen, men blir lite snooze:ande så vi är nog inte ute förrän kl 6. Men det hugger ganska direkt och Boni drar både gädda och abborre.

Boni med abborre.

Ett tag senare fiskar jag på ett ställe där å:n är lite djupare – kanske runt 2m – med en Happy Tail från Bonibaits och får ett bra hugg. Tror det är en skaplig gädda men upp kommer en fin gös istället, lite oväntat.

Gös, 3.6 kg, nytt PB för mig! Tog en grön\beige Happy tail.

Boni fick posera med gösen.

Efter att ha pratat med en schysst markägare så får vi gå genom hans hästhage för att nå lite fler ställen, men om tjurkalvarna var närgångna så är det inget mot hästarna … dom följer oss överallt, hade vi gått ut i vattnet hade dom säkert hängt på.

Thomas med efterföljande häst.

Vi får att par mindre gäddor på dagen, och några små abborrar, men fisket är ganska segt, dom nafsar mest i svansen.

Vid lunch så kommer Martin också, vi grillar lite och sen drar vi ut igen. Planen är att testa ett nytt ställe. Vi hinner fiska 10 minuter innan vi hör åskan igen … och den är på väg emot oss igen. Bara att traska tillbaka till bilen, och vi hinner nog köra 50m innan blixten slår ner riktigt nära oss! Så vi gjorde rätt som lämnade.

Martin med flugfiske-gear. Hästarna trodde linkorgen var ett fodertråg, så Martin blev väldigt poppis hos dom :)

Framåt kvällen drog vi ut igen, men inte helt oväntat är fiske segt efter åskstormen. Men efter ett par timmars nötande så lossnar det och Thomas får 3 gäddor på kort tid.

Thomas med en fin 98:a!

Thomas med 78 och kossor.

Efter att jag fått både gädda, gös och abborre så går jag över till att köra lite egen artjakt, och drar på ett mete med bröd i hopp om att få en mört eller färna, kan se dom i det ganska klara vattnet och det är bara väldigt små mörtar och nafsar på brödet, men plötsligt tokdyker flötet! Och upp kommer en liten gädda, antagligen har den huggt på småfisken och fått med sig brödet.

Sen öppnar sig himlen på riktigt, och trots regnjackor är vi dygnsura plus att fisket helt dör ut …

Dag 3

Den tredje dagen så kom Danne & Leffe upp också för att testa lyckan. Tyvärr så visar det sig bli en riktigt seg dag, vet inte om det är allt regn dagen innan som gjort gäddorna rädda, men dom är verkligen inte hugg-sugna. Blir bara ett par snipor under dagen.

Danne med mindre gädda.

Release av 75ish.

Thomas med liten gädda.

Totalt på tre dagar blev nog runt 20 gäddor, topp på 98 cm, 1 gös och ett gäng mindre borrar. Vi hade hoppats på att hitta lite större exemplar, men vädret ställde nog till det lite den här gången.

SKITFISKE PÅ ER!

AKTUELLT

4 METERSFISKAR PÅ SAMMA FISKETUR!

Inlägget skrivet av: Martin Bengtsson & Thomas Magneklint Efter Norgeresan så var det äntligen dags för första gäddpasset för hösten. Nu har vi har filat på detaljerna denna fisketur med nya stingertackel och nyinköpta flöten och en massa taktik hur vi ska göra för att locka lite större fiskar denna gång. FAKTARUTA PLATS Insjö i

HÄLLEFLUNDRA I NORGE!

Inlägg skrivet av: Martin Bengtsson Min arbetskamrat Jerry frågade mig i vintras om jag ville hänga med till Havöysund i Norge för att fiska hälleflundra. Soluppgång över den underbart vackra Norska naturen! Efter många timmars planering med mat och tackel-kvällar så bar det äntligen iväg. Vi skulle vara 4 st i samma båt och stuga.

BLEKINGE GÄDDFESTIVAL 2017

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson En av årets höjdpunkter när det gäller gäddtävlingar är Blekinge Gäddfestival som gick av stapeln för 20:e gången nu i helgen och självklart var Team Vassdrag på plats i år också! Tävlingen gick på helgen, men Paul åkte upp till Karlskrona redan på onsdag och började reka ställen, men rapporterna

SILL & TORSK PÅ SCHEMAT

Inlägg av: Paul Larsson För första gången på evigheter skulle jag få åka ut och faktiskt behålla lite fisk. Sill och torsk med MSK på Amigo stod på schemat och jag tog med min son Lucas (3) för första gången på turbåt. Ganska snart har även vi sill på. Stora fina sillar gillade mina häcklor.

VINNARNA I SOMMARGÄDDAN2017 ÄR KORADE!

Det har varit galet spännande att följa Sommargäddan2017 #THEBIG5! Åter igen tog pågarna från Arjeplog och ACWA fishing hem förstapriset.. Denna gången med hela 589!!!cm STORT GRATTIS! Placering: 4. Team Argos Active – 569 cm 5. Blå Båt – 562 cm 6. Team FF – 561 cm 7. The Love Boat – 560 cm 8.

ÅSKA VID ÅN!

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson Sen ett tag tillbaka hade vi planerat en tripp till en å i Blekinge som vi besökte tidigare i sommar. Hade vi vetat hur vädret skulle bli så hade vi nog skippat dock … Dag 1 Vädret tidigare i veckan var ingen höjdare med ordentligt med åska och regn, och

SIBBOFJÄRDEN DEL 2/2 (TVÅ PB I BÅTEN)

Kära vänner… Som förgående inlägg förtäljer var gäddfisket i Sibbo magiskt.. Då det finns en krönt drottning som regelbundet doppar sina beten i vattnet i jakten på gösen ville vi inte vara sämre! Tanken på att bli GÖSKUNG var oemotståndligt trots att den i realiteten var väldigt långt borta (vi är ju inte gösfiskare direkt).

SIBBOFJÄRDEN! DEL 1/2

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson Då är man nyss hemkommen från Sibbofjärden strax norr om Nyköping, och det har varit en fisketripp man kommer att minnas! Sibbos båtar. Vår hyrbåt var en Starcraft med 15hästars och ekolod, funkade utmärkt för våra behov, och trots att vi hade med gott om packning fick tre pers plats.

SVERIGES STARKASTE GÄDDOR?

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson I jakt på de stora å-gäddorna så åkte vi till en å i Blekinge som är mest känd för sitt lax och havsörings-fiske. Men med så mycket god föda så borde det finnas en och annan välgödd slemgurka. På väg ut till första stoppet. Dagen bjöd på mulet, lätt duggregn

MIDSOMMARGÄDDA

Inlägg av: Paul Larsson Midsommarfirande med fiske på schemat. Väderleksrapport om växlande moln med risk för regn. Vind på 8 ms. Vilket visade sig bli rejäla byvindar från stund till stund. Jag börjar med att kasta längst en vasskant med ett djup på 1.5 m utanför. Det dröjer ett tag men inne på 0.8 m