Annons

BLEKINGE TOUR – DEL 2

Annons

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson

Dag 3 – Karlskrona

 
Andra heldagen i Karlskrona började med gassande sol, vindstilla och 20+ tidigt på morgonen och det kändes som det kunde bli en tuff dag på sjön. Men ganska snabbt kröp molnen in som tur va, men vinden ville inte komma igång. Paul Larsson mötte upp på morgonen med sin båt så vi splitta upp och körde lite interntävling för dagen.

IMG_2281_1

Första stoppet börjar lovande, bommat hugg på första kastet och landad gädda på andra. Vi fiskar vidare och riktiga fina följare dyker upp. Dom verkar dock lite sega och biter gärna bara på tailen.

Efter vi testat några spots med 10-kasts principen (inga kontakter på 10 kast och vi flyttar vidare, ingen idé att ödsla tid på ställen utan huggvillig gädda), så får Danne upp en finare gädda.

IMG_2285_1Danne med 88:a. Tog på Renz Shad Jr i Motoroil.

Medans Danne håller på att ”städa” upp efter sin fisk så får jag ett hugg, inte jättehårt men den känns ändå lite tyngre. Drillar in den och när den är nära båten så gör det världens rusning och ingen broms i världen hade kunnat stoppa den. Bara att chilla och låta den bli lite trött innan vi kan håva in den.

IMG_2308_196cm, 6,5 kg muskler. Tog på Bonibait Happy Motoroil\Chartreuse.

IMG_2279_1Bild till sommargäddan. Även fast vi är utom tävlan så är det kul att hålla reda på vad vi kan få ihop.

Vi fiskar vidare på stället och gör lite goa driftningar med vinden.

Plötsligt säger Danne: Bra hugg! Sen fan!

Och upp kommer en avbiten tafs, 1.05mm flurocarbon var ingen match för den gäddan :/ Kan nog ha varit en bättre pjäs, bara att hoppas att den lyckas spotta ut jiggen.

Medans vi fiskat har vi sett att Paul och Thomas stannat på samma ställe en längre stund och misstänker att dom hittat nått najs. Vi slår en pling och får reda på att dom fått upp en 9 kilos gädda (!)

IMG_2003_1Tog på en Buster Jerk Janne Helenius!

Av Paul Larsson:

Gäddan gör till en början inte mycket väsen av sig och jag säger till fiskekompisen att den är skaplig men inget stort. När vi väl ser den inne vid båten förstår vi att den är större. Fisken vänder om och ger mig en rejäl dusch. För att sedan upprepa detta tre ggr till varpå jag blir dyngsur. Då jag ska ta upp fisken ser jag att den kroken som sitter i mungipan åker ut. Jag greppar under ytan för att leta efter gälen, jag känner hur fisken spänner upp sig, sprattlar till och dyker ner i djupet varpå jag skriker NEEJ! Jag tar tag i mitt spö och känner att fisken sitter kvar. Den andra kroken sitter i yttre gällocket. Jag drar försiktigt upp fisken och greppar ytterligare en gång efter gälen och lyckas. När jag utmattad lyfter in fisken ser jag att min tumme och fingrar är helt blodiga av antingen tänder eller krokar. Vilket vet jag inte men ont gjorde det när adrenalinet lagt sig.

IMG_2006_1Release av 9 kilos madam.

IMG_2020_1Dubbel i båten!

IMG_2283_1Lunchpaus på en ö. Vi hade tagit med grill och korv men missat bröd ;( Så blev korv med platspåse istället, lite fail.

Efter lunch så fiskar vi vidare i samma område och pillar upp lite gäddor här och där.

IMG_2022_1Thomas med en jerkad gädda.

IMG_4098_1

Vi tänkte, fan vi måste ge yttre skärgården en till chans och åker ut till utansidan av Sturkö där vi haft bra fiske tidigare år. Efter att bara fått upp en liten snipa så kör vi tillbaka mot fastlandet för tankning och kaffe. Efter ett tag hör vi hur motorn börjar tappa effekt …

Bara att stoppa direkt och vi känner en skev lukt…

IMG_2011_1Bogsering fick avsluta dagen :(

Impellern som hade gett upp tyvärr så blev ett tidigare slut på fisket än planerat, men sånt som händer.

Totalt 25 gäddor upp i två båtar, med 101 cm som topp. Ingen dålig dag med tanke på den klena vinden och ett par missade timmar på kvällen!

Dag 4 – Karlskrona

 
Efter att åkt till Sandhamn Marine och fått motorn fixad så testade vi en runda där ute men lyckades inte hitta några gäddor där så vi rörde oss tillbaka mot Kalle Krona. Vi hade fått rapporter av Albin att han fått upp en del gäddor där vi fiskade på Tisdagen, så vi mötte upp runt tre-tiden.

IMG_2287_1

Vi fiskar med Albin ett tag och sen kör några gamla klassiker, och kommer upp nån gädda här och där.

IMG_2028_1

Efter att har varit ganska lugn vind så drar den igång ordentligt, eller vinden känns egentligen inte så hård men vågorna blir riktigt stora. Så stora att vi inte litar på ankaret och vi försöker hitta ställen där vi kan drifta utan att det blir för risky. Vi drar vi tillbaka till där vi hade bra fiske dagen innan men det är segt och bara nån gädda hoppar på.

IMG_2303_1Danne men en vacker skärgårdsgädda.

Vi bestämmer oss för att göra ett sista stopp innan vi ska traila upp, och visar sig vara att bra stopp. Här hugger gäddorna frekvent och vi snyggar till siffrorna för dagen. Efter nån halvtimme bestämmer vi oss för att sticka men göra ett sista-kast på vägen ut och då hugger det till för Thomas. Den vill verkligen inte komma upp till ytan så vi gör oss redo med håven och en fin 93:a kommer till slut upp.

IMG_2304_1Thomas 93:a, tog på Nettellaken Motoroil.

Dagen slutade på 11 gäddor i båten med största på 93 cm. Samt massvis av hugg och följare, helt ok för c:a fyra timmars fiske.

Vi hade tänkt stanna en till dag men efter fyra hårda dagar så kände vi oss ganska slitna och trötta så vi styrde skutan hemåt. Resan slutade på totalt 60 gäddor i båten, och på dom fem längsta fick vid ihop 468 cm. Inte helt illa pinkat för en sommar-tripp ändå.

SKITFISKE PÅ ER!
IMG_2290_1

IMG_2286_1

IMG_2309_1

LÄS OCKSÅ

0 kommentarer

Annons
AKTUELLT

SMHI i blåsväder!

Inlägg av: Paul Larsson Helgen skulle tillbringas i Blekinge skärgård och förhållandena såg perfekta ut enligt alla väderprognoser. Lite kallt ena natten och lite regn men inget vi inte skulle klara. Första dagen kör jag upp med Martin över dagen. Vi passade på att serva multirullen på vägen upp. Vi behöver inte leta efter vind

FLÖTESTROLLING

Inlägget skrivet av: Thomas Magneklint Tillbaka till en av våra bästa sjöar tillsammans med vår vän Martin ”Met-Martin” Bengtsson. Flötestrolling stod på schemat denna ”fantastiska” fiskedag. Vädret skulle bli väldigt bra, sol med lite vind. Självklart slog vädret om natten innan med några minusgrader :/ Vissa delar av sjön hade is, hur skulle detta påverka fisket??? Superkallt med

SOLOTUR I BLEKINGE

Inlägg av: Paul Larsson Förhållandena såg perfekta ut med ca 6-7 grader och västlig vind hela veckan så jag tar en tur till Blekinge solo! Jag hade ändå nya leksaker jag köpt på sportfiskeshopen.com som skulle hämtas vid Kristianstad så jag får två flugor på smällen. Jag tänker att det måste finnas fler fiskar, så

415cm gädda

Inlägg av: Paul Larsson Efter helgens snöoväder och tröga fiske kunde vi inte låta bli att sticka ut när temperaturen visade 8 grader och västliga vindar. Nere vid hamnen träffar vi på två båtar med bekanta ansikten så jag styrde upp en snabb överenskommelse om en liten big5 tävling. Vi körde och flytta oss några

ÄNTLIGEN LITE ÖPPET VATTEN!

Under två veckors tid hade hela teamet haft stenkoll på väderprognoserna från alla leverantörer ni kan tänka er.. Tillslut hittade vi en lucka i allt snökaos utan -grader och satte oss genast i bilen för lite magiskt förleksfiske i Blekinge. Halvvägs från Skåne blev det SNÖKAOS och ca 5 timmar senare var vi framme hos

DAGS ATT BRYTA ISEN

Inlägget skrivet av: Thomas Magneklint Jag och Martin Bengtsson (vårt senaste tillskott i Team-Vassdrag) aka ”Met-Martin” bestämde oss för att testa isfisket i en väldigt grund sjö (1m djup) efter ett hett tips av en kollega till Martin att det fanns gott om gäddor. Jag hämtade upp Martin kl 06.00 och fortsatte sedan mot sjön.

TJUVFISKE

Inlägg skrivet av: Paul Larsson Tjuvstartade vårfisket och lura med mig Erik från flugfiskarna Trelleborg. Tanken var att ta hans gummibåt och se om någon gädda var hemma. Konceptet blev fly vs headbanger och efter mycket slit svett och tårar lyckades vi komma ut på vattnet. Dagen började med mycket rekande och till vår besvikelse

ISMETE I SKÅNE

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson Efter ett tag med minus hade äntligen isen blivit tillräckligt tjock för att våga sig ut och ismeta på den. Jag och Martin begav oss till en sjö som vi vet håller många och även lite stora exemplar av gäddor. Vädret kändes inte som det optimala gäddvädret med 1-2 grader,

GÄDDA I MELLANDAGARNA

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson Dag 1: Med ganska milt väder i mellandagarna hoppades vi på att de skånska gäddorna skulle vara aktiva, så vi tog oss till en favoritsjö för lite mete och spinnfiske. Dagen bjöd på mulet väder, 4-5 grader och rätt hård vind, upp till 12-13 i byarna. Direkt får Danne upp

ANNANDAGS-METE

Inlägg skrivet av: Martin Bengtsson Jag och Alex bestämde oss för att skippa utgången på juldagen och fiska på annandagen. Så vi tog hans båt och satte destinationen mot en sjö uppe runt Markaryd trakten som Alex brukar fiska i och innehåller mycket och grov gädda. Idag var det gäddmete som stod på schemat. Klockan

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons