BLEKINGE TOUR – DEL 2

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson

Dag 3 – Karlskrona

 
Andra heldagen i Karlskrona började med gassande sol, vindstilla och 20+ tidigt på morgonen och det kändes som det kunde bli en tuff dag på sjön. Men ganska snabbt kröp molnen in som tur va, men vinden ville inte komma igång. Paul Larsson mötte upp på morgonen med sin båt så vi splitta upp och körde lite interntävling för dagen.

IMG_2281_1

Första stoppet börjar lovande, bommat hugg på första kastet och landad gädda på andra. Vi fiskar vidare och riktiga fina följare dyker upp. Dom verkar dock lite sega och biter gärna bara på tailen.

Efter vi testat några spots med 10-kasts principen (inga kontakter på 10 kast och vi flyttar vidare, ingen idé att ödsla tid på ställen utan huggvillig gädda), så får Danne upp en finare gädda.

IMG_2285_1Danne med 88:a. Tog på Renz Shad Jr i Motoroil.

Medans Danne håller på att ”städa” upp efter sin fisk så får jag ett hugg, inte jättehårt men den känns ändå lite tyngre. Drillar in den och när den är nära båten så gör det världens rusning och ingen broms i världen hade kunnat stoppa den. Bara att chilla och låta den bli lite trött innan vi kan håva in den.

IMG_2308_196cm, 6,5 kg muskler. Tog på Bonibait Happy Motoroil\Chartreuse.

IMG_2279_1Bild till sommargäddan. Även fast vi är utom tävlan så är det kul att hålla reda på vad vi kan få ihop.

Vi fiskar vidare på stället och gör lite goa driftningar med vinden.

Plötsligt säger Danne: Bra hugg! Sen fan!

Och upp kommer en avbiten tafs, 1.05mm flurocarbon var ingen match för den gäddan :/ Kan nog ha varit en bättre pjäs, bara att hoppas att den lyckas spotta ut jiggen.

Medans vi fiskat har vi sett att Paul och Thomas stannat på samma ställe en längre stund och misstänker att dom hittat nått najs. Vi slår en pling och får reda på att dom fått upp en 9 kilos gädda (!)

IMG_2003_1Tog på en Buster Jerk Janne Helenius!

Av Paul Larsson:

Gäddan gör till en början inte mycket väsen av sig och jag säger till fiskekompisen att den är skaplig men inget stort. När vi väl ser den inne vid båten förstår vi att den är större. Fisken vänder om och ger mig en rejäl dusch. För att sedan upprepa detta tre ggr till varpå jag blir dyngsur. Då jag ska ta upp fisken ser jag att den kroken som sitter i mungipan åker ut. Jag greppar under ytan för att leta efter gälen, jag känner hur fisken spänner upp sig, sprattlar till och dyker ner i djupet varpå jag skriker NEEJ! Jag tar tag i mitt spö och känner att fisken sitter kvar. Den andra kroken sitter i yttre gällocket. Jag drar försiktigt upp fisken och greppar ytterligare en gång efter gälen och lyckas. När jag utmattad lyfter in fisken ser jag att min tumme och fingrar är helt blodiga av antingen tänder eller krokar. Vilket vet jag inte men ont gjorde det när adrenalinet lagt sig.

IMG_2006_1Release av 9 kilos madam.

IMG_2020_1Dubbel i båten!

IMG_2283_1Lunchpaus på en ö. Vi hade tagit med grill och korv men missat bröd ;( Så blev korv med platspåse istället, lite fail.

Efter lunch så fiskar vi vidare i samma område och pillar upp lite gäddor här och där.

IMG_2022_1Thomas med en jerkad gädda.

IMG_4098_1

Vi tänkte, fan vi måste ge yttre skärgården en till chans och åker ut till utansidan av Sturkö där vi haft bra fiske tidigare år. Efter att bara fått upp en liten snipa så kör vi tillbaka mot fastlandet för tankning och kaffe. Efter ett tag hör vi hur motorn börjar tappa effekt …

Bara att stoppa direkt och vi känner en skev lukt…

IMG_2011_1Bogsering fick avsluta dagen :(

Impellern som hade gett upp tyvärr så blev ett tidigare slut på fisket än planerat, men sånt som händer.

Totalt 25 gäddor upp i två båtar, med 101 cm som topp. Ingen dålig dag med tanke på den klena vinden och ett par missade timmar på kvällen!

Dag 4 – Karlskrona

 
Efter att åkt till Sandhamn Marine och fått motorn fixad så testade vi en runda där ute men lyckades inte hitta några gäddor där så vi rörde oss tillbaka mot Kalle Krona. Vi hade fått rapporter av Albin att han fått upp en del gäddor där vi fiskade på Tisdagen, så vi mötte upp runt tre-tiden.

IMG_2287_1

Vi fiskar med Albin ett tag och sen kör några gamla klassiker, och kommer upp nån gädda här och där.

IMG_2028_1

Efter att har varit ganska lugn vind så drar den igång ordentligt, eller vinden känns egentligen inte så hård men vågorna blir riktigt stora. Så stora att vi inte litar på ankaret och vi försöker hitta ställen där vi kan drifta utan att det blir för risky. Vi drar vi tillbaka till där vi hade bra fiske dagen innan men det är segt och bara nån gädda hoppar på.

IMG_2303_1Danne men en vacker skärgårdsgädda.

Vi bestämmer oss för att göra ett sista stopp innan vi ska traila upp, och visar sig vara att bra stopp. Här hugger gäddorna frekvent och vi snyggar till siffrorna för dagen. Efter nån halvtimme bestämmer vi oss för att sticka men göra ett sista-kast på vägen ut och då hugger det till för Thomas. Den vill verkligen inte komma upp till ytan så vi gör oss redo med håven och en fin 93:a kommer till slut upp.

IMG_2304_1Thomas 93:a, tog på Nettellaken Motoroil.

Dagen slutade på 11 gäddor i båten med största på 93 cm. Samt massvis av hugg och följare, helt ok för c:a fyra timmars fiske.

Vi hade tänkt stanna en till dag men efter fyra hårda dagar så kände vi oss ganska slitna och trötta så vi styrde skutan hemåt. Resan slutade på totalt 60 gäddor i båten, och på dom fem längsta fick vid ihop 468 cm. Inte helt illa pinkat för en sommar-tripp ändå.

SKITFISKE PÅ ER!
IMG_2290_1

IMG_2286_1

IMG_2309_1

AKTUELLT

ISMETE I SKÅNE IGEN…

Inlägg av Martin Bengtsson. Ännu en helg hade vi hållbar is i Skåne. Har varit en del plusgrader i veckan så vi vågade inte ta samma sjö som sist pga dålig is redan då. Idag skulle vi till en sjö i norra delarna av Skåne, en sjö som Micke har fiskat mycket i som ung.

ISFISKE I SKÅNE!

Inlägg av Martin Bengtsson. Efter helgens isfiske på Sibbofjärden var det åter dags för för att testa Isfisket i Skåne. Pratade ihop mig med Micke från Mad pikers om att testa hans hemmavatten som han aldrig hade testat att isfiska på. Mötte upp Micke och hans familj nere vid sjön. Något senare landar Micke en

ISMETE PÅ SIBBOFJÄRDEN!

Inlägg av Tobias Johansson I somras var vi på Sibbofjärden, ett av Sveriges bästa gäddvatten, och hade en väldigt bra upplevelse. Så när möjligheten dök upp för att boka in en helge ismete på Sibbo, så kunde vi inte låta bli. Fisket på Sibbo går vi Big Fish Sweden, och vi bokade in oss där

ÄNTLIGEN ISFISKE!!

Inlägg av Martin Bengtsson. Äntligen kom vintern till södra delarna utav landet. Har följt väderprognoserna slaviskt hela veckan. Tog kontakt med mina goda vänner från Mad Pikers och fråga om de var sugna på lite isfiske efter gädda. Självklart var dom det! Målet var en sjö i södra Småland. En sjö som jag och Thomas

ÅRETS FÖRSTA BORRPASS!

Inlägg av Paul Larsson En halvdag fiske var inplanerat och denna gången kunde Krille följa med som fiskar typ en gång per år. Väderleksrapporten visade sjunkande temp till 2-3 grader och regn men vi sket i det faktum att vi egentligen borde stanna hemma, fiskesuget var för stort. Vi tänkte rikta fisket efter abborre. Fisket

ANNANDAGS GÄDDA

Inlägg av Martin Bengtsson Då var det återigen dax för årets traditionella annandags fiske med Alex från Mad pikers. Förra året hade vi en topp 3 i båten på 7.3kg 7.9kg 10.9kg och 24 st landade, så förhoppningarna var på topp. Återigen var det samma sjö i Markaryd som gällde. Och det kunde inte börja

STORBORRE I MELLANDAGARNA

Inlägg av Tobias Johansson Efter att värsta sillkoman lagt sig efter julen, så drog jag, Thomas, Paul och Boni (#bonibaits) ut på ett pass efter abborre i ett vatten där vi vet det går riktigt fina abborre. Vi hade förhoppningar om att iaf någon skulle kunna bättre på sitt PB. Förutsättningarna var sådär dock …

EKOLODSKURS MED BO HALL

Inlägg av Paul Larsson Jag hade hört mycket om Bo Halls kurs men viste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Dag 1 började vi med att äta rökt lax på Björks – Ringsjön och sedan fick vi gå rundan och kolla av vad folk hade för grejer o vad man fiskade mest efter.Ja mitt

CAMP MAYFLY

Inlägg av Martin Bengtsson Då var det dags igen för höstens regnbågsfiske. Varje vår och höst är vi ett gäng som åker och fiskar regnbåge på Camp Mayfly. Mayfly består av fyra st camper som ser lite olika ut. Denna gången skulle vi till Röena strax norr om Osby för första gången. Jag in action.

GRÖNA KANNIBALER I KYLIGA VATTEN

Inlägg av Paul Larsson En halvdag inplanerad och som vanligt är vi taggade till öronen. Så taggade att vi kör ifrån en beteshink på land. Vädret hade varit ganska ostadigt de senaste dagarna med växlande regn dagen innan och endast 6-8 grader. Denna dagen såg vi däremot inte ett moln på himlen och det var