Annons

GÄDDGUIDNING I FURUSUND

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson

Efter att ha flyttat till Stockholm nyligen och helt nya vatten så är ett bra sätt att få tips att boka in en guidning, så det var precis vad jag gjorde, med guiden Tomas Edenfeldt (http://www.dinfiskeguide.se/).

Vädret på morgonen var 17-18 grader och lätt sydlig vind, men under dagen mulna det på lite och gick mot lågtryck, vinden ökade på lite grann men tyvärr mindre än vi hade önskat.

På väg till dom heta spots:en

Jämnfört med Blekinge skärgård så är vattnet grumligt och siktdjupet kanske c:a 0,5-0,7m, så tricket att köra in i vikarna och leta rökmoln är inte lika effektivt här.

Vi var fyra stycken som skulle fiska, och dagen började med att vi blev upphämtade vid Vettershaga brygga i norra delarna av Stockholms skärgård, i guidens väldigt fina Tracker Targa båt, sjukt stabil båt och inga problem att fiska fyra pers ifrån utan att det känns trångt.

Första stoppet ser vi mängder om brax som är uppe och plaskar, nån fiske som följer efter betet också. Med så gott om brax hoppas man att nån större gädda står och lurar i området. Första gädda smäller på nån minut senare, en skaplig fisk på c:a 4,5 kg.

Vi fiskade av vasskanter och vikar på 2-3m med gott om växlighet, men testade även djupkanter på ner mot 5m. Strömmingen är på väg in nu, så Tomas tog oss till ställen som gäddorna kunde stå och lurpassa på strömming-stimmen när dom går in. Strömming-färgade jiggar fungerade också bra som färg under dag.

Ungefär mellan 11-13 så dog nästan fisket ut helt, nått pet bara, men sen ökade vinden lite och det satte igång. Precis efter att ha bytt plats i båten så tar jag ett kast, låter jiggen sjunken ner till botten, börjar veva och direkt BAM! Ok inget jättehårt hugg men känns inte som en snipa iaf.

Madam på 95 cm och 5,9 kg. Den tog på en Happy i blå\orange från Bonibaits.

Tänkte regga till sommargäddan, men glömt fylla i startnummer tyvärr :( Hon bjöd på ordentliga pikeknuckles också ;)

Vi kör vidare det kommer upp gäddor då och då, och en fin Abborre på 43 cm (0.9kg) landas också. Blev dock bara snipor för mig resten av dagen.
Dom beten som fungerade bra för dagen var Happy Blå-orange, Happy-kid Abborrfärgad, Pulse-shad gäddfärg och Shaker Baby-blue.

Dagen slutade med c:a 15 gäddor men många bommade och ett par följare. Allt som allt en rolig, lärorik och trevlig dag på sjön.
SKITFISKE PÅ ER!

0 kommentarer

Annons
AKTUELLT

ÅSKA VID ÅN!

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson Sen ett tag tillbaka hade vi planerat en tripp till en å i Blekinge som vi besökte tidigare i sommar. Hade vi vetat hur vädret skulle bli så hade vi nog skippat dock … Dag 1 Vädret tidigare i veckan var ingen höjdare med ordentligt med åska och regn, och

SIBBOFJÄRDEN DEL 2/2 (TVÅ PB I BÅTEN)

Kära vänner… Som förgående inlägg förtäljer var gäddfisket i Sibbo magiskt.. Då det finns en krönt drottning som regelbundet doppar sina beten i vattnet i jakten på gösen ville vi inte vara sämre! Tanken på att bli GÖSKUNG var oemotståndligt trots att den i realiteten var väldigt långt borta (vi är ju inte gösfiskare direkt).

SIBBOFJÄRDEN! DEL 1/2

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson Då är man nyss hemkommen från Sibbofjärden strax norr om Nyköping, och det har varit en fisketripp man kommer att minnas! Sibbos båtar. Vår hyrbåt var en Starcraft med 15hästars och ekolod, funkade utmärkt för våra behov, och trots att vi hade med gott om packning fick tre pers plats.

SVERIGES STARKASTE GÄDDOR?

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson I jakt på de stora å-gäddorna så åkte vi till en å i Blekinge som är mest känd för sitt lax och havsörings-fiske. Men med så mycket god föda så borde det finnas en och annan välgödd slemgurka. På väg ut till första stoppet. Dagen bjöd på mulet, lätt duggregn

MIDSOMMARGÄDDA

Inlägg av: Paul Larsson Midsommarfirande med fiske på schemat. Väderleksrapport om växlande moln med risk för regn. Vind på 8 ms. Vilket visade sig bli rejäla byvindar från stund till stund. Jag börjar med att kasta längst en vasskant med ett djup på 1.5 m utanför. Det dröjer ett tag men inne på 0.8 m

GÄDDGUIDNING I FURUSUND

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson Efter att ha flyttat till Stockholm nyligen och helt nya vatten så är ett bra sätt att få tips att boka in en guidning, så det var precis vad jag gjorde, med guiden Tomas Edenfeldt (http://www.dinfiskeguide.se/). Vädret på morgonen var 17-18 grader och lätt sydlig vind, men under dagen mulna

FINA FISKAR I BLEKINGE

Inlägg av: Paul Larsson Dag 1 Första dagen bjöd på mycket sol men en del moln, och en vind på V mot SV 6-7 ms. Vi börjar dagen med att leta lite och har ingen kontakt och bara någon enstaka följare fram till lunch. Sen började vi leta på lite mer beprövade ställen. Vi stannar

TROLLING I NYA VATTEN

Inlägg av: Paul Larsson Inför helgen hade jag fått ihop ett fiske med Patrik Persson från Team Rispect i en ny sjö. Med massor av optimism gav i oss ut och hoppades på att dra några gröna krokodiler. Vi börjar med att kasta vid en fin kant men flyttar oss ganska snabbt vidare. Till vår

BORTA MED VINDEN!

Inlägg av: Paul Larsson Efter senaste fisket med snö, snöblandat regn och ännu mer regn hoppades vi på lite bättre förutsättningar denna gången. Enligt klart.se skulle vi få sydvästliga vindar och 6-8 m/s vilket kändes bra även lite kallare skulle det bli vilket vi tänkte kunde vara bra och förhoppningsvis avbryta leken lite. Med medvind

PÅSKAGRISEN! #PB

Inlägg av: Tobias Johansson Efter att påskäggen blivit hittade och påsksillen uppäten, vad passar bättre än att åka ut och leta lite påskgädda. Vi hade egentligen inga större förhoppningar då det varit ett riktigt kallras, kvicksilvret visade minus, strålande sol och total stiltje. Förutsättningar för en trevligt naturupplevelse, men inte för något bra fiske trodde

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons