GÄDDGUIDNING I FURUSUND

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson

Efter att ha flyttat till Stockholm nyligen och helt nya vatten så är ett bra sätt att få tips att boka in en guidning, så det var precis vad jag gjorde, med guiden Tomas Edenfeldt (http://www.dinfiskeguide.se/).

Vädret på morgonen var 17-18 grader och lätt sydlig vind, men under dagen mulna det på lite och gick mot lågtryck, vinden ökade på lite grann men tyvärr mindre än vi hade önskat.

På väg till dom heta spots:en

Jämnfört med Blekinge skärgård så är vattnet grumligt och siktdjupet kanske c:a 0,5-0,7m, så tricket att köra in i vikarna och leta rökmoln är inte lika effektivt här.

Vi var fyra stycken som skulle fiska, och dagen började med att vi blev upphämtade vid Vettershaga brygga i norra delarna av Stockholms skärgård, i guidens väldigt fina Tracker Targa båt, sjukt stabil båt och inga problem att fiska fyra pers ifrån utan att det känns trångt.

Första stoppet ser vi mängder om brax som är uppe och plaskar, nån fiske som följer efter betet också. Med så gott om brax hoppas man att nån större gädda står och lurar i området. Första gädda smäller på nån minut senare, en skaplig fisk på c:a 4,5 kg.

Vi fiskade av vasskanter och vikar på 2-3m med gott om växlighet, men testade även djupkanter på ner mot 5m. Strömmingen är på väg in nu, så Tomas tog oss till ställen som gäddorna kunde stå och lurpassa på strömming-stimmen när dom går in. Strömming-färgade jiggar fungerade också bra som färg under dag.

Ungefär mellan 11-13 så dog nästan fisket ut helt, nått pet bara, men sen ökade vinden lite och det satte igång. Precis efter att ha bytt plats i båten så tar jag ett kast, låter jiggen sjunken ner till botten, börjar veva och direkt BAM! Ok inget jättehårt hugg men känns inte som en snipa iaf.

Madam på 95 cm och 5,9 kg. Den tog på en Happy i blå\orange från Bonibaits.

Tänkte regga till sommargäddan, men glömt fylla i startnummer tyvärr :( Hon bjöd på ordentliga pikeknuckles också ;)

Vi kör vidare det kommer upp gäddor då och då, och en fin Abborre på 43 cm (0.9kg) landas också. Blev dock bara snipor för mig resten av dagen.
Dom beten som fungerade bra för dagen var Happy Blå-orange, Happy-kid Abborrfärgad, Pulse-shad gäddfärg och Shaker Baby-blue.

Dagen slutade med c:a 15 gäddor men många bommade och ett par följare. Allt som allt en rolig, lärorik och trevlig dag på sjön.
SKITFISKE PÅ ER!

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

JAKTEN PÅ TEMPERATUREN!

Inlägg av Tobias Johansson. Med påskäggen uppätna så var vi sugna på lite gäddfiske i Blekinge, då vi blivit blåsta på det för några veckor sen p.ga av att isen fortfarande låg kvar, men nu hade den äntligen försvunnit och vi hoppades på att hitta lite hungriga gäddor! Snötäcket låg tjockt när båten skulle trailas

ISMETE I SKÅNE IGEN…

Inlägg av Martin Bengtsson. Ännu en helg hade vi hållbar is i Skåne. Har varit en del plusgrader i veckan så vi vågade inte ta samma sjö som sist pga dålig is redan då. Idag skulle vi till en sjö i norra delarna av Skåne, en sjö som Micke har fiskat mycket i som ung.

ISFISKE I SKÅNE!

Inlägg av Martin Bengtsson. Efter helgens isfiske på Sibbofjärden var det åter dags för för att testa Isfisket i Skåne. Pratade ihop mig med Micke från Mad pikers om att testa hans hemmavatten som han aldrig hade testat att isfiska på. Mötte upp Micke och hans familj nere vid sjön. Något senare landar Micke en

ISMETE PÅ SIBBOFJÄRDEN!

Inlägg av Tobias Johansson I somras var vi på Sibbofjärden, ett av Sveriges bästa gäddvatten, och hade en väldigt bra upplevelse. Så när möjligheten dök upp för att boka in en helge ismete på Sibbo, så kunde vi inte låta bli. Fisket på Sibbo går vi Big Fish Sweden, och vi bokade in oss där

ÄNTLIGEN ISFISKE!!

Inlägg av Martin Bengtsson. Äntligen kom vintern till södra delarna utav landet. Har följt väderprognoserna slaviskt hela veckan. Tog kontakt med mina goda vänner från Mad Pikers och fråga om de var sugna på lite isfiske efter gädda. Självklart var dom det! Målet var en sjö i södra Småland. En sjö som jag och Thomas

ÅRETS FÖRSTA BORRPASS!

Inlägg av Paul Larsson En halvdag fiske var inplanerat och denna gången kunde Krille följa med som fiskar typ en gång per år. Väderleksrapporten visade sjunkande temp till 2-3 grader och regn men vi sket i det faktum att vi egentligen borde stanna hemma, fiskesuget var för stort. Vi tänkte rikta fisket efter abborre. Fisket

ANNANDAGS GÄDDA

Inlägg av Martin Bengtsson Då var det återigen dax för årets traditionella annandags fiske med Alex från Mad pikers. Förra året hade vi en topp 3 i båten på 7.3kg 7.9kg 10.9kg och 24 st landade, så förhoppningarna var på topp. Återigen var det samma sjö i Markaryd som gällde. Och det kunde inte börja

STORBORRE I MELLANDAGARNA

Inlägg av Tobias Johansson Efter att värsta sillkoman lagt sig efter julen, så drog jag, Thomas, Paul och Boni (#bonibaits) ut på ett pass efter abborre i ett vatten där vi vet det går riktigt fina abborre. Vi hade förhoppningar om att iaf någon skulle kunna bättre på sitt PB. Förutsättningarna var sådär dock …

EKOLODSKURS MED BO HALL

Inlägg av Paul Larsson Jag hade hört mycket om Bo Halls kurs men viste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Dag 1 började vi med att äta rökt lax på Björks – Ringsjön och sedan fick vi gå rundan och kolla av vad folk hade för grejer o vad man fiskade mest efter.Ja mitt

CAMP MAYFLY

Inlägg av Martin Bengtsson Då var det dags igen för höstens regnbågsfiske. Varje vår och höst är vi ett gäng som åker och fiskar regnbåge på Camp Mayfly. Mayfly består av fyra st camper som ser lite olika ut. Denna gången skulle vi till Röena strax norr om Osby för första gången. Jag in action.