GÄDDGUIDNING I FURUSUND

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson

Efter att ha flyttat till Stockholm nyligen och helt nya vatten så är ett bra sätt att få tips att boka in en guidning, så det var precis vad jag gjorde, med guiden Tomas Edenfeldt (http://www.dinfiskeguide.se/).

Vädret på morgonen var 17-18 grader och lätt sydlig vind, men under dagen mulna det på lite och gick mot lågtryck, vinden ökade på lite grann men tyvärr mindre än vi hade önskat.

På väg till dom heta spots:en

Jämnfört med Blekinge skärgård så är vattnet grumligt och siktdjupet kanske c:a 0,5-0,7m, så tricket att köra in i vikarna och leta rökmoln är inte lika effektivt här.

Vi var fyra stycken som skulle fiska, och dagen började med att vi blev upphämtade vid Vettershaga brygga i norra delarna av Stockholms skärgård, i guidens väldigt fina Tracker Targa båt, sjukt stabil båt och inga problem att fiska fyra pers ifrån utan att det känns trångt.

Första stoppet ser vi mängder om brax som är uppe och plaskar, nån fiske som följer efter betet också. Med så gott om brax hoppas man att nån större gädda står och lurar i området. Första gädda smäller på nån minut senare, en skaplig fisk på c:a 4,5 kg.

Vi fiskade av vasskanter och vikar på 2-3m med gott om växlighet, men testade även djupkanter på ner mot 5m. Strömmingen är på väg in nu, så Tomas tog oss till ställen som gäddorna kunde stå och lurpassa på strömming-stimmen när dom går in. Strömming-färgade jiggar fungerade också bra som färg under dag.

Ungefär mellan 11-13 så dog nästan fisket ut helt, nått pet bara, men sen ökade vinden lite och det satte igång. Precis efter att ha bytt plats i båten så tar jag ett kast, låter jiggen sjunken ner till botten, börjar veva och direkt BAM! Ok inget jättehårt hugg men känns inte som en snipa iaf.

Madam på 95 cm och 5,9 kg. Den tog på en Happy i blå\orange från Bonibaits.

Tänkte regga till sommargäddan, men glömt fylla i startnummer tyvärr :( Hon bjöd på ordentliga pikeknuckles också ;)

Vi kör vidare det kommer upp gäddor då och då, och en fin Abborre på 43 cm (0.9kg) landas också. Blev dock bara snipor för mig resten av dagen.
Dom beten som fungerade bra för dagen var Happy Blå-orange, Happy-kid Abborrfärgad, Pulse-shad gäddfärg och Shaker Baby-blue.

Dagen slutade med c:a 15 gäddor men många bommade och ett par följare. Allt som allt en rolig, lärorik och trevlig dag på sjön.
SKITFISKE PÅ ER!

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

ÅRETS FÖRSTA BORRPASS!

Inlägg av Paul Larsson En halvdag fiske var inplanerat och denna gången kunde Krille följa med som fiskar typ en gång per år. Väderleksrapporten visade sjunkande temp till 2-3 grader och regn men vi sket i det faktum att vi egentligen borde stanna hemma, fiskesuget var för stort. Vi tänkte rikta fisket efter abborre. Fisket

ANNANDAGS GÄDDA

Inlägg av Martin Bengtsson Då var det återigen dax för årets traditionella annandags fiske med Alex från Mad pikers. Förra året hade vi en topp 3 i båten på 7.3kg 7.9kg 10.9kg och 24 st landade, så förhoppningarna var på topp. Återigen var det samma sjö i Markaryd som gällde. Och det kunde inte börja

STORBORRE I MELLANDAGARNA

Inlägg av Tobias Johansson Efter att värsta sillkoman lagt sig efter julen, så drog jag, Thomas, Paul och Boni (#bonibaits) ut på ett pass efter abborre i ett vatten där vi vet det går riktigt fina abborre. Vi hade förhoppningar om att iaf någon skulle kunna bättre på sitt PB. Förutsättningarna var sådär dock …

EKOLODSKURS MED BO HALL

Inlägg av Paul Larsson Jag hade hört mycket om Bo Halls kurs men viste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Dag 1 började vi med att äta rökt lax på Björks – Ringsjön och sedan fick vi gå rundan och kolla av vad folk hade för grejer o vad man fiskade mest efter.Ja mitt

CAMP MAYFLY

Inlägg av Martin Bengtsson Då var det dags igen för höstens regnbågsfiske. Varje vår och höst är vi ett gäng som åker och fiskar regnbåge på Camp Mayfly. Mayfly består av fyra st camper som ser lite olika ut. Denna gången skulle vi till Röena strax norr om Osby för första gången. Jag in action.

GRÖNA KANNIBALER I KYLIGA VATTEN

Inlägg av Paul Larsson En halvdag inplanerad och som vanligt är vi taggade till öronen. Så taggade att vi kör ifrån en beteshink på land. Vädret hade varit ganska ostadigt de senaste dagarna med växlande regn dagen innan och endast 6-8 grader. Denna dagen såg vi däremot inte ett moln på himlen och det var

GLUPSKA SKOGSGURKOR

Hej alla glada! Åter igen begav jag mig tillsammas med min kära vän & legend Martin till de djupaste skogarna i jakten på sjömonstret aka gammelgäddan aka slemgurkan :) Vi har lärt oss att klocka gäddorna i våra favvosjöar och därför är det viktigt viktigt att vara i tid. kl 07.36 ringer gammelgäddans matklocka, det vill

MONSTERJAKT I STORE (DAMN)

Traditionsenligt var det dags för mig och Martin att styra skutan till Store Damm i Perstorp för att prova lyckan. Gäddor som skimrar i guld och en fantastisk miljö är vad som lockar oss dit en gång per år. Vi möttes upp på en mörk kuslig väg och satte riktning mot gammelgäddan! Dagens första gädda

4 METERSFISKAR PÅ SAMMA FISKETUR!

Inlägget skrivet av: Martin Bengtsson & Thomas Magneklint Efter Norgeresan så var det äntligen dags för första gäddpasset för hösten. Nu har vi har filat på detaljerna denna fisketur med nya stingertackel och nyinköpta flöten och en massa taktik hur vi ska göra för att locka lite större fiskar denna gång. FAKTARUTA PLATS Insjö i

HÄLLEFLUNDRA I NORGE!

Inlägg skrivet av: Martin Bengtsson Min arbetskamrat Jerry frågade mig i vintras om jag ville hänga med till Havöysund i Norge för att fiska hälleflundra. Soluppgång över den underbart vackra Norska naturen! Efter många timmars planering med mat och tackel-kvällar så bar det äntligen iväg. Vi skulle vara 4 st i samma båt och stuga.