GÄDDGUIDNING I FURUSUND

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson

Efter att ha flyttat till Stockholm nyligen och helt nya vatten så är ett bra sätt att få tips att boka in en guidning, så det var precis vad jag gjorde, med guiden Tomas Edenfeldt (http://www.dinfiskeguide.se/).

Vädret på morgonen var 17-18 grader och lätt sydlig vind, men under dagen mulna det på lite och gick mot lågtryck, vinden ökade på lite grann men tyvärr mindre än vi hade önskat.

På väg till dom heta spots:en

Jämnfört med Blekinge skärgård så är vattnet grumligt och siktdjupet kanske c:a 0,5-0,7m, så tricket att köra in i vikarna och leta rökmoln är inte lika effektivt här.

Vi var fyra stycken som skulle fiska, och dagen började med att vi blev upphämtade vid Vettershaga brygga i norra delarna av Stockholms skärgård, i guidens väldigt fina Tracker Targa båt, sjukt stabil båt och inga problem att fiska fyra pers ifrån utan att det känns trångt.

Första stoppet ser vi mängder om brax som är uppe och plaskar, nån fiske som följer efter betet också. Med så gott om brax hoppas man att nån större gädda står och lurar i området. Första gädda smäller på nån minut senare, en skaplig fisk på c:a 4,5 kg.

Vi fiskade av vasskanter och vikar på 2-3m med gott om växlighet, men testade även djupkanter på ner mot 5m. Strömmingen är på väg in nu, så Tomas tog oss till ställen som gäddorna kunde stå och lurpassa på strömming-stimmen när dom går in. Strömming-färgade jiggar fungerade också bra som färg under dag.

Ungefär mellan 11-13 så dog nästan fisket ut helt, nått pet bara, men sen ökade vinden lite och det satte igång. Precis efter att ha bytt plats i båten så tar jag ett kast, låter jiggen sjunken ner till botten, börjar veva och direkt BAM! Ok inget jättehårt hugg men känns inte som en snipa iaf.

Madam på 95 cm och 5,9 kg. Den tog på en Happy i blå\orange från Bonibaits.

Tänkte regga till sommargäddan, men glömt fylla i startnummer tyvärr :( Hon bjöd på ordentliga pikeknuckles också ;)

Vi kör vidare det kommer upp gäddor då och då, och en fin Abborre på 43 cm (0.9kg) landas också. Blev dock bara snipor för mig resten av dagen.
Dom beten som fungerade bra för dagen var Happy Blå-orange, Happy-kid Abborrfärgad, Pulse-shad gäddfärg och Shaker Baby-blue.

Dagen slutade med c:a 15 gäddor men många bommade och ett par följare. Allt som allt en rolig, lärorik och trevlig dag på sjön.
SKITFISKE PÅ ER!

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

4 METERSFISKAR PÅ SAMMA FISKETUR!

Inlägget skrivet av: Martin Bengtsson & Thomas Magneklint Efter Norgeresan så var det äntligen dags för första gäddpasset för hösten. Nu har vi har filat på detaljerna denna fisketur med nya stingertackel och nyinköpta flöten och en massa taktik hur vi ska göra för att locka lite större fiskar denna gång. FAKTARUTA PLATS Insjö i

HÄLLEFLUNDRA I NORGE!

Inlägg skrivet av: Martin Bengtsson Min arbetskamrat Jerry frågade mig i vintras om jag ville hänga med till Havöysund i Norge för att fiska hälleflundra. Soluppgång över den underbart vackra Norska naturen! Efter många timmars planering med mat och tackel-kvällar så bar det äntligen iväg. Vi skulle vara 4 st i samma båt och stuga.

BLEKINGE GÄDDFESTIVAL 2017

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson En av årets höjdpunkter när det gäller gäddtävlingar är Blekinge Gäddfestival som gick av stapeln för 20:e gången nu i helgen och självklart var Team Vassdrag på plats i år också! Tävlingen gick på helgen, men Paul åkte upp till Karlskrona redan på onsdag och började reka ställen, men rapporterna

SILL & TORSK PÅ SCHEMAT

Inlägg av: Paul Larsson För första gången på evigheter skulle jag få åka ut och faktiskt behålla lite fisk. Sill och torsk med MSK på Amigo stod på schemat och jag tog med min son Lucas (3) för första gången på turbåt. Ganska snart har även vi sill på. Stora fina sillar gillade mina häcklor.

VINNARNA I SOMMARGÄDDAN2017 ÄR KORADE!

Det har varit galet spännande att följa Sommargäddan2017 #THEBIG5! Åter igen tog pågarna från Arjeplog och ACWA fishing hem förstapriset.. Denna gången med hela 589!!!cm STORT GRATTIS! Placering: 4. Team Argos Active – 569 cm 5. Blå Båt – 562 cm 6. Team FF – 561 cm 7. The Love Boat – 560 cm 8.

ÅSKA VID ÅN!

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson Sen ett tag tillbaka hade vi planerat en tripp till en å i Blekinge som vi besökte tidigare i sommar. Hade vi vetat hur vädret skulle bli så hade vi nog skippat dock … Dag 1 Vädret tidigare i veckan var ingen höjdare med ordentligt med åska och regn, och

SIBBOFJÄRDEN DEL 2/2 (TVÅ PB I BÅTEN)

Kära vänner… Som förgående inlägg förtäljer var gäddfisket i Sibbo magiskt.. Då det finns en krönt drottning som regelbundet doppar sina beten i vattnet i jakten på gösen ville vi inte vara sämre! Tanken på att bli GÖSKUNG var oemotståndligt trots att den i realiteten var väldigt långt borta (vi är ju inte gösfiskare direkt).

SIBBOFJÄRDEN! DEL 1/2

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson Då är man nyss hemkommen från Sibbofjärden strax norr om Nyköping, och det har varit en fisketripp man kommer att minnas! Sibbos båtar. Vår hyrbåt var en Starcraft med 15hästars och ekolod, funkade utmärkt för våra behov, och trots att vi hade med gott om packning fick tre pers plats.

SVERIGES STARKASTE GÄDDOR?

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson I jakt på de stora å-gäddorna så åkte vi till en å i Blekinge som är mest känd för sitt lax och havsörings-fiske. Men med så mycket god föda så borde det finnas en och annan välgödd slemgurka. På väg ut till första stoppet. Dagen bjöd på mulet, lätt duggregn

MIDSOMMARGÄDDA

Inlägg av: Paul Larsson Midsommarfirande med fiske på schemat. Väderleksrapport om växlande moln med risk för regn. Vind på 8 ms. Vilket visade sig bli rejäla byvindar från stund till stund. Jag börjar med att kasta längst en vasskant med ett djup på 1.5 m utanför. Det dröjer ett tag men inne på 0.8 m