GRÖNA KANNIBALER I KYLIGA VATTEN

Inlägg av Paul Larsson

En halvdag inplanerad och som vanligt är vi taggade till öronen.
Så taggade att vi kör ifrån en beteshink på land. Vädret hade varit ganska ostadigt de senaste dagarna med växlande regn dagen innan och endast 6-8 grader.
Denna dagen såg vi däremot inte ett moln på himlen och det var iofs skönt men inte optimalt för gäddan.

Danne hade gjort förberedelser och planerat de få timmarna vi hade tillgodo och vi båda trodde på den planeringen stenhårt!

Det ligger många timmars erfarenhet och testfiske bakom denna planeringen. Tror jag Danne sa ;) Klockan började närma sig 11 och det ända vi gjort är att snacka framtida fisken och gofikat. Jag står och pratar med Danne och mitt i en mening gör jag ett stopp med veven, när jag börjar veva igen känner jag något enstaka litet knyck och hör ett kraftigt mothugg. Jag känner hur bromsen släpper efter och jag kan inte få in någon lina alls. Jag spänner upp spöt och känner nu att det är lite större knyckar i andra ändan.

 

Jag har fisk!! – SKRIKER JAG TILL DANNE!

Efter en stunds dragkamp gör Danne en snygg nästintill episk håvning och vi båda inser att det är en bättre gädda.. Först trodde jag runt 80 ish men när jag lyfter fisken ser vi båda att det är mycket bättre än så. Den är lätt över 90 är vi båda överens om, mycket väl visade det sig vara 94a. Jenzza snipan med orange paddel räddar mitt fula namn och med vilken fisk! Ytterliggare en kanibal på klickaren och silken toppkondition denna pigga och vackra krokodil hade.


Vi blev genast lite mer alerta och vill få så många kast som möjligt innan vi måste avsluta. Så klart så måste man fiska så nära land och grenar man kan när det ser hett ut där och så klart fastnar man då och då. Danne kände till grenen mycket väl då den ”huggt” på hans fina costum maid spinnerbait men inte jag så när vi skulle rädda mitt drag så passa vi på att hämta Dannes spinnerbait med. På väg till bryggorna passar jag på att köra klassisk bondetrolling medans Danne ror och efter en bit har jag på en livlig 80+ fisk på jenzza snipan igen.

Denna fisken fick avsluta dagen. Inga mängder fisk i båten direkt men kul hade vi som alltid.

Tills nästa gång, SKITFISKE PÅ ER!

AKTUELLT

EKOLODSKURS MED BO HALL

Jag hade hört mycket om Bo Halls kurs men viste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Dag 1 började vi med att äta rökt lax på Björks – Ringsjön och sedan fick vi gå rundan och kolla av vad folk hade för grejer o vad man fiskade mest efter.Ja mitt svar var rätt enkelt

CAMP MAYFLY

Inlägg av Martin Bengtsson Då var det dags igen för höstens regnbågsfiske. Varje vår och höst är vi ett gäng som åker och fiskar regnbåge på Camp Mayfly. Mayfly består av fyra st camper som ser lite olika ut. Denna gången skulle vi till Röena strax norr om Osby för första gången. Jag in action.

GRÖNA KANNIBALER I KYLIGA VATTEN

Inlägg av Paul Larsson En halvdag inplanerad och som vanligt är vi taggade till öronen. Så taggade att vi kör ifrån en beteshink på land. Vädret hade varit ganska ostadigt de senaste dagarna med växlande regn dagen innan och endast 6-8 grader. Denna dagen såg vi däremot inte ett moln på himlen och det var

GLUPSKA SKOGSGURKOR

Hej alla glada! Åter igen begav jag mig tillsammas med min kära vän & legend Martin till de djupaste skogarna i jakten på sjömonstret aka gammelgäddan aka slemgurkan :) Vi har lärt oss att klocka gäddorna i våra favvosjöar och därför är det viktigt viktigt att vara i tid. kl 07.36 ringer gammelgäddans matklocka, det vill

MONSTERJAKT I STORE (DAMN)

Traditionsenligt var det dags för mig och Martin att styra skutan till Store Damm i Perstorp för att prova lyckan. Gäddor som skimrar i guld och en fantastisk miljö är vad som lockar oss dit en gång per år. Vi möttes upp på en mörk kuslig väg och satte riktning mot gammelgäddan! Dagens första gädda

4 METERSFISKAR PÅ SAMMA FISKETUR!

Inlägget skrivet av: Martin Bengtsson & Thomas Magneklint Efter Norgeresan så var det äntligen dags för första gäddpasset för hösten. Nu har vi har filat på detaljerna denna fisketur med nya stingertackel och nyinköpta flöten och en massa taktik hur vi ska göra för att locka lite större fiskar denna gång. FAKTARUTA PLATS Insjö i

HÄLLEFLUNDRA I NORGE!

Inlägg skrivet av: Martin Bengtsson Min arbetskamrat Jerry frågade mig i vintras om jag ville hänga med till Havöysund i Norge för att fiska hälleflundra. Soluppgång över den underbart vackra Norska naturen! Efter många timmars planering med mat och tackel-kvällar så bar det äntligen iväg. Vi skulle vara 4 st i samma båt och stuga.

BLEKINGE GÄDDFESTIVAL 2017

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson En av årets höjdpunkter när det gäller gäddtävlingar är Blekinge Gäddfestival som gick av stapeln för 20:e gången nu i helgen och självklart var Team Vassdrag på plats i år också! Tävlingen gick på helgen, men Paul åkte upp till Karlskrona redan på onsdag och började reka ställen, men rapporterna

SILL & TORSK PÅ SCHEMAT

Inlägg av: Paul Larsson För första gången på evigheter skulle jag få åka ut och faktiskt behålla lite fisk. Sill och torsk med MSK på Amigo stod på schemat och jag tog med min son Lucas (3) för första gången på turbåt. Ganska snart har även vi sill på. Stora fina sillar gillade mina häcklor.

VINNARNA I SOMMARGÄDDAN2017 ÄR KORADE!

Det har varit galet spännande att följa Sommargäddan2017 #THEBIG5! Åter igen tog pågarna från Arjeplog och ACWA fishing hem förstapriset.. Denna gången med hela 589!!!cm STORT GRATTIS! Placering: 4. Team Argos Active – 569 cm 5. Blå Båt – 562 cm 6. Team FF – 561 cm 7. The Love Boat – 560 cm 8.