GRÖNA KANNIBALER I KYLIGA VATTEN

Inlägg av Paul Larsson

En halvdag inplanerad och som vanligt är vi taggade till öronen.
Så taggade att vi kör ifrån en beteshink på land. Vädret hade varit ganska ostadigt de senaste dagarna med växlande regn dagen innan och endast 6-8 grader.
Denna dagen såg vi däremot inte ett moln på himlen och det var iofs skönt men inte optimalt för gäddan.

Danne hade gjort förberedelser och planerat de få timmarna vi hade tillgodo och vi båda trodde på den planeringen stenhårt!

Det ligger många timmars erfarenhet och testfiske bakom denna planeringen. Tror jag Danne sa ;) Klockan började närma sig 11 och det ända vi gjort är att snacka framtida fisken och gofikat. Jag står och pratar med Danne och mitt i en mening gör jag ett stopp med veven, när jag börjar veva igen känner jag något enstaka litet knyck och hör ett kraftigt mothugg. Jag känner hur bromsen släpper efter och jag kan inte få in någon lina alls. Jag spänner upp spöt och känner nu att det är lite större knyckar i andra ändan.

 

Jag har fisk!! – SKRIKER JAG TILL DANNE!

Efter en stunds dragkamp gör Danne en snygg nästintill episk håvning och vi båda inser att det är en bättre gädda.. Först trodde jag runt 80 ish men när jag lyfter fisken ser vi båda att det är mycket bättre än så. Den är lätt över 90 är vi båda överens om, mycket väl visade det sig vara 94a. Jenzza snipan med orange paddel räddar mitt fula namn och med vilken fisk! Ytterliggare en kanibal på klickaren och silken toppkondition denna pigga och vackra krokodil hade.


Vi blev genast lite mer alerta och vill få så många kast som möjligt innan vi måste avsluta. Så klart så måste man fiska så nära land och grenar man kan när det ser hett ut där och så klart fastnar man då och då. Danne kände till grenen mycket väl då den ”huggt” på hans fina costum maid spinnerbait men inte jag så när vi skulle rädda mitt drag så passa vi på att hämta Dannes spinnerbait med. På väg till bryggorna passar jag på att köra klassisk bondetrolling medans Danne ror och efter en bit har jag på en livlig 80+ fisk på jenzza snipan igen.

Denna fisken fick avsluta dagen. Inga mängder fisk i båten direkt men kul hade vi som alltid.

Tills nästa gång, SKITFISKE PÅ ER!

AKTUELLT

ÄNTLIGEN ISFISKE!!

Inlägg av Martin Bengtsson. Äntligen kom vintern till södra delarna utav landet. Har följt väderprognoserna slaviskt hela veckan. Tog kontakt med mina goda vänner från Mad Pikers och fråga om de var sugna på lite isfiske efter gädda. Självklart var dom det! Målet var en sjö i södra Småland. En sjö som jag och Thomas

ÅRETS FÖRSTA BORRPASS!

Inlägg av Paul Larsson En halvdag fiske var inplanerat och denna gången kunde Krille följa med som fiskar typ en gång per år. Väderleksrapporten visade sjunkande temp till 2-3 grader och regn men vi sket i det faktum att vi egentligen borde stanna hemma, fiskesuget var för stort. Vi tänkte rikta fisket efter abborre. Fisket

ANNANDAGS GÄDDA

Inlägg av Martin Bengtsson Då var det återigen dax för årets traditionella annandags fiske med Alex från Mad pikers. Förra året hade vi en topp 3 i båten på 7.3kg 7.9kg 10.9kg och 24 st landade, så förhoppningarna var på topp. Återigen var det samma sjö i Markaryd som gällde. Och det kunde inte börja

STORBORRE I MELLANDAGARNA

Inlägg av Tobias Johansson Efter att värsta sillkoman lagt sig efter julen, så drog jag, Thomas, Paul och Boni (#bonibaits) ut på ett pass efter abborre i ett vatten där vi vet det går riktigt fina abborre. Vi hade förhoppningar om att iaf någon skulle kunna bättre på sitt PB. Förutsättningarna var sådär dock …

EKOLODSKURS MED BO HALL

Inlägg av Paul Larsson Jag hade hört mycket om Bo Halls kurs men viste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Dag 1 började vi med att äta rökt lax på Björks – Ringsjön och sedan fick vi gå rundan och kolla av vad folk hade för grejer o vad man fiskade mest efter.Ja mitt

CAMP MAYFLY

Inlägg av Martin Bengtsson Då var det dags igen för höstens regnbågsfiske. Varje vår och höst är vi ett gäng som åker och fiskar regnbåge på Camp Mayfly. Mayfly består av fyra st camper som ser lite olika ut. Denna gången skulle vi till Röena strax norr om Osby för första gången. Jag in action.

GRÖNA KANNIBALER I KYLIGA VATTEN

Inlägg av Paul Larsson En halvdag inplanerad och som vanligt är vi taggade till öronen. Så taggade att vi kör ifrån en beteshink på land. Vädret hade varit ganska ostadigt de senaste dagarna med växlande regn dagen innan och endast 6-8 grader. Denna dagen såg vi däremot inte ett moln på himlen och det var

GLUPSKA SKOGSGURKOR

Hej alla glada! Åter igen begav jag mig tillsammas med min kära vän & legend Martin till de djupaste skogarna i jakten på sjömonstret aka gammelgäddan aka slemgurkan :) Vi har lärt oss att klocka gäddorna i våra favvosjöar och därför är det viktigt viktigt att vara i tid. kl 07.36 ringer gammelgäddans matklocka, det vill

MONSTERJAKT I STORE (DAMN)

Traditionsenligt var det dags för mig och Martin att styra skutan till Store Damm i Perstorp för att prova lyckan. Gäddor som skimrar i guld och en fantastisk miljö är vad som lockar oss dit en gång per år. Vi möttes upp på en mörk kuslig väg och satte riktning mot gammelgäddan! Dagens första gädda

4 METERSFISKAR PÅ SAMMA FISKETUR!

Inlägget skrivet av: Martin Bengtsson & Thomas Magneklint Efter Norgeresan så var det äntligen dags för första gäddpasset för hösten. Nu har vi har filat på detaljerna denna fisketur med nya stingertackel och nyinköpta flöten och en massa taktik hur vi ska göra för att locka lite större fiskar denna gång. FAKTARUTA PLATS Insjö i