SEGA FISKAR I BLEKINGE

I år hade vi snackat om att vi måste tajma in riktigt efterleksfiske i Blekinge, och efter värmeböljan som varit så bokade vi in en helg lite på chans. Vi hade hört att fisket varit segt men hoppades att det skulle vända tills vi skulle åka upp. Så blev inte riktigt …

Dag 1:

Vi hade försökt hålla lite koll på vädret inför helgen, och förutsättningarna gav oss inte nått hopp om bra fiske direkt :( Vind som snurrar runt och kommer från alla möjliga håll (bra ös i vinden dock), och ett lufttryck som inte ligger stabilt, och kraftigt fallande temperatur (vilka vissa iofs påstår kan trigga igång dom).

FAKTARUTA

PLATS Karlskrona
VÄDER 70% sol, 30% molnigt. 17°C
VIND 5-8 m/s i alla riktningar man kan tänka sig (10m/s)
VATTENTEMP 10°C (kanske, hade ingen termometer)
VATTENSTÅND -13 cm
FÄRG I HUGGTABELLEN BLÅ
SIKTDJUP Mellan kanske 0,4 till 2,0 m beroende på vik

 

IMG_1840_1På väg till första stoppet, stämningen på topp!

Planen var att besöka några favoritvikar där vi hade bra fiske innan leken började men att leta dom i mynningen istället. Första viken kör vi runt och rekar nästan hela viken och ser max två-tre gäddor och något rökmoln, inget bra tecken! Vi testade ändå lite i mynningen och någon liten gädda kom upp men vi hoppades att det gick att hitta bättre så vi körde vidare.

IMG_3570_1Thomas med första gäddan för resan.

Nästa vik, som har levererat bra med fiske tidigare på våren, så såg vi lite fler gäddor som flydde när vi körde runt med båten. Vi gör några drifter med vinden och får upp några snipor.
Jag gör ett kast och vevar in långsamt, twitchar lite, göra lite vevstopp och känner nått litet motstånd.

Fan, tång på kroken igen, gör inte ens ett mothugg, men sen känner jag att det börjar röra på sig.

Efter ingen fight alls (tyvärr) så kommer det fram en lite finare gädda.

IMG_1844_191 cm och 6,6 kg. Tog på en 16cm Chartreuse\Mörkblå jigg från Bonibaits.

IMG_1842_1Vältajmat sprattel foto. Galet grov rygg.

IMG_1846_1Våran hyrbåt från Sandhamn marine, en gäddanpassad Sandström 460.

IMG_3574_1

IMG_1848_1

Dagen slutade med totalt 8 gäddor i båten. Nya tag imorgon!

Dag 2

Pohlman hade utlovat horribelt väder på Söndagen, 30mm konstant regn och 9 grader :/ Riktigt så illa blev det inte, men då man vant sig vid sommarvärme så hade det missats lite i packningen och blev en brutal-kall dag på sjön. I princip dyngsura redan efter resan ut till första spot:en.

FAKTARUTA

PLATS Karlskrona
VÄDER 0% sol, 50% molnigt, 50% regn (8mm). 9°C
VIND 3-5 m/s V\NV (7m/s)
VATTENTEMP ~10°C
VATTENSTÅND -9 cm
FÄRG I HUGGTABELLEN BLÅ

 

Nu körde vi väster ut till en lekvik som vi vet har hållit stor gädda efter leken tidigare år. Vinden och det dåliga siktdjupet gjorde det dock svårt att leta fisken som vi tänkt. Vi kör lite kast på måfå men får ingen kontakt alls. Vi bestämmer oss för att testa några ställen som vi fiskat på sommaren, där står några utspridda smågäddor som vi lyckas lura upp. Men där vi hoppas hitta lite större efterleksgädda så känns det stendött. På ett ställe tycker jag mig se en död gädda ligga på botten, släpper ner jiggen och studsar den på den, och efter några sekunder sprattlar den till och simmar iväg. Så sega var dom.

IMG_1845_1Minerna beskriver rätt väl hur fisket va :)

IMG_1849-2_1Hot-pike och Headbanger Fire-tiger. Hot-pike:n draget som drog flest gäddor igen, hett i Blekinge.

IMG_1853_1En 75:ish

Segt fiske och blöta, frusna, hungriga fiskare gör att vi ger upp ganska tidigt.
Totalt blev det 13 fiskar i båten på två dagar. Ett par missade, och ganska många följare. Men dom behövde nog en vecka eller två till på sig att vila upp sig efter leken.

// Tobias

IMG_3572_1Sandhamn jerken kan tydligen fånga gärs(?) också :)

IMG_3580_1

AKTUELLT

4 METERSFISKAR PÅ SAMMA FISKETUR!

Inlägget skrivet av: Martin Bengtsson & Thomas Magneklint Efter Norgeresan så var det äntligen dags för första gäddpasset för hösten. Nu har vi har filat på detaljerna denna fisketur med nya stingertackel och nyinköpta flöten och en massa taktik hur vi ska göra för att locka lite större fiskar denna gång. FAKTARUTA PLATS Insjö i

HÄLLEFLUNDRA I NORGE!

Inlägg skrivet av: Martin Bengtsson Min arbetskamrat Jerry frågade mig i vintras om jag ville hänga med till Havöysund i Norge för att fiska hälleflundra. Soluppgång över den underbart vackra Norska naturen! Efter många timmars planering med mat och tackel-kvällar så bar det äntligen iväg. Vi skulle vara 4 st i samma båt och stuga.

BLEKINGE GÄDDFESTIVAL 2017

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson En av årets höjdpunkter när det gäller gäddtävlingar är Blekinge Gäddfestival som gick av stapeln för 20:e gången nu i helgen och självklart var Team Vassdrag på plats i år också! Tävlingen gick på helgen, men Paul åkte upp till Karlskrona redan på onsdag och började reka ställen, men rapporterna

SILL & TORSK PÅ SCHEMAT

Inlägg av: Paul Larsson För första gången på evigheter skulle jag få åka ut och faktiskt behålla lite fisk. Sill och torsk med MSK på Amigo stod på schemat och jag tog med min son Lucas (3) för första gången på turbåt. Ganska snart har även vi sill på. Stora fina sillar gillade mina häcklor.

VINNARNA I SOMMARGÄDDAN2017 ÄR KORADE!

Det har varit galet spännande att följa Sommargäddan2017 #THEBIG5! Åter igen tog pågarna från Arjeplog och ACWA fishing hem förstapriset.. Denna gången med hela 589!!!cm STORT GRATTIS! Placering: 4. Team Argos Active – 569 cm 5. Blå Båt – 562 cm 6. Team FF – 561 cm 7. The Love Boat – 560 cm 8.

ÅSKA VID ÅN!

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson Sen ett tag tillbaka hade vi planerat en tripp till en å i Blekinge som vi besökte tidigare i sommar. Hade vi vetat hur vädret skulle bli så hade vi nog skippat dock … Dag 1 Vädret tidigare i veckan var ingen höjdare med ordentligt med åska och regn, och

SIBBOFJÄRDEN DEL 2/2 (TVÅ PB I BÅTEN)

Kära vänner… Som förgående inlägg förtäljer var gäddfisket i Sibbo magiskt.. Då det finns en krönt drottning som regelbundet doppar sina beten i vattnet i jakten på gösen ville vi inte vara sämre! Tanken på att bli GÖSKUNG var oemotståndligt trots att den i realiteten var väldigt långt borta (vi är ju inte gösfiskare direkt).

SIBBOFJÄRDEN! DEL 1/2

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson Då är man nyss hemkommen från Sibbofjärden strax norr om Nyköping, och det har varit en fisketripp man kommer att minnas! Sibbos båtar. Vår hyrbåt var en Starcraft med 15hästars och ekolod, funkade utmärkt för våra behov, och trots att vi hade med gott om packning fick tre pers plats.

SVERIGES STARKASTE GÄDDOR?

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson I jakt på de stora å-gäddorna så åkte vi till en å i Blekinge som är mest känd för sitt lax och havsörings-fiske. Men med så mycket god föda så borde det finnas en och annan välgödd slemgurka. På väg ut till första stoppet. Dagen bjöd på mulet, lätt duggregn

MIDSOMMARGÄDDA

Inlägg av: Paul Larsson Midsommarfirande med fiske på schemat. Väderleksrapport om växlande moln med risk för regn. Vind på 8 ms. Vilket visade sig bli rejäla byvindar från stund till stund. Jag börjar med att kasta längst en vasskant med ett djup på 1.5 m utanför. Det dröjer ett tag men inne på 0.8 m