STÖRIGA DANSKAR

Inlägg skrivet av: Paul Larsson

Denna veckan bar det av till vårt kära grannland Danmark med fiskedags Palle.

Idag hade jag förberett med egna riggar som hade tyngden genomlöpande för att kunna ha mer kontakt med fisken vid hugg. Jag riggar upp mitt nyköpta spö som jag dagen innan varit o köpt på fiskedags, jävligt nöjd med mitt nya set med mina nya riggar.

Jag tänker: jaha nu är det bara att vänta. Efter en stunds beundrande av mina grejer tänker jag att jag kan ta en macka och äta lite frukost. Så fort jag sträcker mig efter påsen med mackorna ser jag min spötopp böjas och spöet flyttar på sig. Jag släpper genast påsen och gör ett mothugg.

YES! fisk på

Jag hinner drilla den en kort stund varpå den spottar ut kroken. Direkt efter har Palle på en fisk och han säger ko-lugnt att det nog är ett personbästa. När jag ser fisken förstår jag att det är en 10+ vi väger den och mycket väl en fisk på något över 11 kg.

IMG_2703_1

Jag lägger i mina grejer igen och hinner inte fiska länge förrän jag har fisk igen. Den drar iväg, jag får ingen lina på riktigt länge och jag undrar om inte den borde vara över på andra sidan dammen. Till slut får jag upp den och även jag kan konstatera ett nytt pb på stör. 11.5 kg vilket passar bra då mitt pb på gädda är 11.66 och torsk 11.4.

IMG_2704_1

Det börjar duggregna men det märker vi knappt för fisket fortsatte vara bra. Vid ett-tiden tar vi några riktigt fina fiskar till på både över 10 kg och några precis under, men när vi båda dragit 5 fiskar var börjar duggregnet övergå till riktigt regn och fisket dör ut. Jag passar på att ta en kaffe i butiken och byter till lite torrare kläder. I slutet tänkte jag att det inte gjorde nått om vi förlorade vår plats som egentligen var bra, men vi hade en teori på var de riktigt stora stod och flyttade snabbt dit när det blev ledigt.

Först var det trögt precis som på andra stället den senaste timmen men sen högg någon mindre fisk och sedan en lite större. Till slut kom det vi väntat på. Boom där satt en riktigt fin på Palles spö.
Efter en snabb vägning kunde vi konstatera ännu ett pb 12.5 kg.

IMG_2711_1

Efter dagens fiske hade vi slagit 3 pb och haft 5 fiskar på 10+ (eventuellt 6 men den vägdes inte) och totalt ca 15 fiskar. Vinden hade tilltagit något under eftermiddagen och temperaturen låg på ca 12 grader och regn mestadels av dagen. Till våren kommer det gå att boka upp sig på dessa resor hos fiskedags så vi ser fram emot en störtskön vår men just nu vill vi inte förstöra minnet av detta underbara fiske.
SKITFISKE PÅ ER!

IMG_2707_1

IMG_2706_1

IMG_2708_1

IMG_2709_1

AKTUELLT

4 METERSFISKAR PÅ SAMMA FISKETUR!

Inlägget skrivet av: Martin Bengtsson & Thomas Magneklint Efter Norgeresan så var det äntligen dags för första gäddpasset för hösten. Nu har vi har filat på detaljerna denna fisketur med nya stingertackel och nyinköpta flöten och en massa taktik hur vi ska göra för att locka lite större fiskar denna gång. FAKTARUTA PLATS Insjö i

HÄLLEFLUNDRA I NORGE!

Inlägg skrivet av: Martin Bengtsson Min arbetskamrat Jerry frågade mig i vintras om jag ville hänga med till Havöysund i Norge för att fiska hälleflundra. Soluppgång över den underbart vackra Norska naturen! Efter många timmars planering med mat och tackel-kvällar så bar det äntligen iväg. Vi skulle vara 4 st i samma båt och stuga.

BLEKINGE GÄDDFESTIVAL 2017

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson En av årets höjdpunkter när det gäller gäddtävlingar är Blekinge Gäddfestival som gick av stapeln för 20:e gången nu i helgen och självklart var Team Vassdrag på plats i år också! Tävlingen gick på helgen, men Paul åkte upp till Karlskrona redan på onsdag och började reka ställen, men rapporterna

SILL & TORSK PÅ SCHEMAT

Inlägg av: Paul Larsson För första gången på evigheter skulle jag få åka ut och faktiskt behålla lite fisk. Sill och torsk med MSK på Amigo stod på schemat och jag tog med min son Lucas (3) för första gången på turbåt. Ganska snart har även vi sill på. Stora fina sillar gillade mina häcklor.

VINNARNA I SOMMARGÄDDAN2017 ÄR KORADE!

Det har varit galet spännande att följa Sommargäddan2017 #THEBIG5! Åter igen tog pågarna från Arjeplog och ACWA fishing hem förstapriset.. Denna gången med hela 589!!!cm STORT GRATTIS! Placering: 4. Team Argos Active – 569 cm 5. Blå Båt – 562 cm 6. Team FF – 561 cm 7. The Love Boat – 560 cm 8.

ÅSKA VID ÅN!

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson Sen ett tag tillbaka hade vi planerat en tripp till en å i Blekinge som vi besökte tidigare i sommar. Hade vi vetat hur vädret skulle bli så hade vi nog skippat dock … Dag 1 Vädret tidigare i veckan var ingen höjdare med ordentligt med åska och regn, och

SIBBOFJÄRDEN DEL 2/2 (TVÅ PB I BÅTEN)

Kära vänner… Som förgående inlägg förtäljer var gäddfisket i Sibbo magiskt.. Då det finns en krönt drottning som regelbundet doppar sina beten i vattnet i jakten på gösen ville vi inte vara sämre! Tanken på att bli GÖSKUNG var oemotståndligt trots att den i realiteten var väldigt långt borta (vi är ju inte gösfiskare direkt).

SIBBOFJÄRDEN! DEL 1/2

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson Då är man nyss hemkommen från Sibbofjärden strax norr om Nyköping, och det har varit en fisketripp man kommer att minnas! Sibbos båtar. Vår hyrbåt var en Starcraft med 15hästars och ekolod, funkade utmärkt för våra behov, och trots att vi hade med gott om packning fick tre pers plats.

SVERIGES STARKASTE GÄDDOR?

Inlägg skrivet av: Tobias Johansson I jakt på de stora å-gäddorna så åkte vi till en å i Blekinge som är mest känd för sitt lax och havsörings-fiske. Men med så mycket god föda så borde det finnas en och annan välgödd slemgurka. På väg ut till första stoppet. Dagen bjöd på mulet, lätt duggregn

MIDSOMMARGÄDDA

Inlägg av: Paul Larsson Midsommarfirande med fiske på schemat. Väderleksrapport om växlande moln med risk för regn. Vind på 8 ms. Vilket visade sig bli rejäla byvindar från stund till stund. Jag börjar med att kasta längst en vasskant med ett djup på 1.5 m utanför. Det dröjer ett tag men inne på 0.8 m