08 ABBORREN 2018

Inlägg av Tobias Johansson.
För andra året så var jag med på 08 Abborren, en streetfishing tävling som anordnas av Sportfiskarna. Riktigt kul och trevlig tävling.


Genomgång innan starten. I år var det 89 startande.


Folk väntar ivrig på att få åka iväg och börja fiska!

Året innan så testade jag massa olika ställen men hittade inte fisken förrän när det var 15 min kvar, så hann bara få upp en. Nu i år så var planen att dra direkt till den spotten. Jag hade rekat några dagar innan, och inte fått någon abborre då men hade kontakter, så kändes ändå lovande.

Och nu var dom mer huggvilliga, och tog in mer än 10-15 min innan första fisken var uppe.


19cm. Inte stor, men 08 abborren har ingen minimum-längd så den reggades.

Jag jiggade mest, testade lite wobbler\crank också, men små creaturebaits var det som funkade bäst för dagen.


27 cm, inget monster, men det räckte ganska långt en dag som denna.


Går inte att klaga på utsikten när man streetfiskar i hufvudstaden!


Selfie på väg tillbaka till prisutdelningen.


Prisutdelningen.

Vinnaren hade lyckats skrapa ihop 99 cm. Mina 72 cm räckte till en sjätte plats, vilket är mycket högre än jag trodde det skulle ge. Lät som folk generellt hade ganska segt fiske, men jag är nöjd över mitt val av fiskespot. Min fiskegranne lyckades få ihop 82 cm, så vi stod definitivt på rätt plats.

Totalt blev det 8-9 abborrar upp. Ses nästa år igen förhoppningvis, och props till Sportfiskarna för bra arrangemang! (borde vara fler streetfiske tävlingar dock!).
SKITFISKE PÅ ER!

AKTUELLT

ISLOSSNING & 21 PÅ KLICKEN

Fiskesuget hade varit enormt i flera veckor då isarna i Skåneland är alldeles för tunna för att besöka Smhi visade mildväder och hoppet om att få doppa våra beten i öppet vatten lyste upp vår dystra vardag. Vi tog ett allvarligt snack med vädergudarna och beslutade oss för att chansa och se om någon av

Mitt Höst/Vinter Fiske (del 1)

Inlägg av: Martin Bengtsson Då jag haft lite dåligt med tid för att uppdatera bloggen så ska jag göra en sammanfattning av mina turer nu i vinter. 1:a Dec Jag och Thomas gav oss ut på ett mete pass. Tyvärr så var stora delar av sjön frusen. Så vi kunde inte fiska på de ställena

RÖTT ÄR GÖTT SA GÄDDAN

Efter mycket skrivande fram och tillbaka med den super trevliga Jonas på Blekingefiskeguide lyckades våra kalendrar äntligen visa en fri dag som passade båda! Väskorna var packade och redo sedan länge och 05.30 styrde jag bilen mot Blekinge! Det hade varit ett mindre kallras på natten vilket var lite oroväckande men skam den som bangar

Farsdags fiske

Inlägg av: Martin Bengtsson Jag, pappa och min son Liam bestämde oss för att köra lite farsdags fiske. Dagen innan så övade Liam på lite kastning i trädgården. Blivande storfiskare Tanken var att köra mete samtidigt som Liam får stå och kasta lite. Tidigt är vi på plats vid soluppgången. Dröjer ungefär en 45 min

Första flötestrolling passet

Inlägg av: Martin Bengtsson Äntligen är hösten här och min mete säsong drar igång på allvar. Ser på morgonen att Danne har skrivit till mig. Tyvärr så hade han insjuknat under natten. Skickade till min polare Christian men han var tyvärr uppbokad. Så jag stack ut själv. Hade väldigt segt fiske första timmen. Men sen

Inför Sportfish Masters

Inlägg av: Martin Bengtsson Jag och min team-kamrat Christian bestämde oss för att ta 2 dagar inför Sportfish Masters i Blekinge förra helgen. Hade fått en hel del rapporter att fisket är hett där nu. Tyvärr kunde inte Thomas vår tredje lagkamrat och kapten följa med. Dag 1 Första dagen blåste det en hel del.

Pike Rumble – Hösten 2018

Inlägg av Martin Bengtsson. Jag Micke och Alex från MAD PIKERS hade snackat länge om att vi skulle köra en tävling tillsammans. Så hittade vi Pike Rumble uppe vid Valdemarsvik. Morgonmötet. Förberedelserna är i full gång. Väntan på starten… (Gryts varv och hotell i bakgrunden) Taggade Skåne pågar! Vi anländer till viken vi ska fiska

EVELINAS 10+ARE!

Inlägg av Paul Larsson. Efter mitt senaste pass med 4 st 100cm och en 10a tog jag med barnen på en tur i det fina vädret. 19.7 grader i vattnet och strålande sol. 0-0.5 ms sydöstlig vind fram till 15 tiden sen började det fläkta ca 2 ms. Vi letar fisken där jag fiskade sist

EPISK SOMMAR TROLLING! 10+

Inlägg av Paul Larsson. Vädret var 0-1 ms Östlig vind och 95% sol. Fram till 11 hade jag inte haft ett hugg och testat Westin rapala m.m. på olika djup och i olika färger. Regnet hade bara blött ner rutan när jag körde på morgonen men blev inte mycket mer än så. Vattentemperaturen på 18

Sommarstör i DK!

Inlägg av Tobias Johansson Jag, Thomas och Paul drog till Poppels (http://www.poppel.dk/) för att fiska stör. Även fast det inte var 30 grader längre så var det ändå väldigt varm, tror det visa 27-28 grader. Vattentemperaturer i dammen måste varit 26-27 grader också. Dammen Vi är på plats kl 08:00 på morgonen, och det är