EPISK SOMMAR TROLLING! 10+

Inlägg av Paul Larsson.

Vädret var 0-1 ms Östlig vind och 95% sol.

Fram till 11 hade jag inte haft ett hugg och testat Westin rapala m.m. på olika djup och i olika färger.

Regnet hade bara blött ner rutan när jag körde på morgonen men blev inte mycket mer än så. Vattentemperaturen på 18 grader i början på dagen och slutade på ca 21 grader.


Första fisken en 96 cm tjockis. Yes, redan över mina förväntningar!

Tog på blåvit headbanger tail jag sätter på en liten headbanger shad i skitmörtfärgen och börjar köra.

Jag hör ett litet knarr från rullen och tittar bak mot betena och ser en megastjärt slå vid ytan. Stjärten tillhörde en gädda bred som en buss på 108cm som vägde 10.3kg första 10+ fisken för i år.

111cm och bara 9.6 kg enligt vågen?!

Jag kör vidare och nu hinner jag fika lite tills det smäller igen denna känns lika stor och ser lika bred ut över ryggen som den förra! Vad är detta!? 111cm och bara 9.6 kg enligt vågen?! Kan det stämma tänkte jag men vågade inte hålla kvar fisken längre då jag såg att temperaturen redan låg på 20 grader.


111cm på dekalen!

Denna högg också på headbanger blåvit så jag tänker att jag borde ha fler på av dem för de högg inte på varken Rapala:n som var på andra spöt, och inte heller de beten jag testade innan. Två snabba fiskar kom direkt. En 83a och direkt efter en 105a på 8.6 kg wow detta är sjukt och jag är själv 😆🤣 Därefter dröjer det ett tag. Till slut hugger en som hamnar på 100 cm jämnt och därefter en 86a.

Dagens big5 blir 520 cm en snittlängd på 98.4 på alla fiskarna och en 10+ fisk på en o samma dag. 5 fiskar på blåvit headbanger tail och 3 på headbanger shad 16cm.

SKITFISKE PÅ ER!

AKTUELLT

ISLOSSNING & 21 PÅ KLICKEN

Fiskesuget hade varit enormt i flera veckor då isarna i Skåneland är alldeles för tunna för att besöka Smhi visade mildväder och hoppet om att få doppa våra beten i öppet vatten lyste upp vår dystra vardag. Vi tog ett allvarligt snack med vädergudarna och beslutade oss för att chansa och se om någon av

Mitt Höst/Vinter Fiske (del 1)

Inlägg av: Martin Bengtsson Då jag haft lite dåligt med tid för att uppdatera bloggen så ska jag göra en sammanfattning av mina turer nu i vinter. 1:a Dec Jag och Thomas gav oss ut på ett mete pass. Tyvärr så var stora delar av sjön frusen. Så vi kunde inte fiska på de ställena

RÖTT ÄR GÖTT SA GÄDDAN

Efter mycket skrivande fram och tillbaka med den super trevliga Jonas på Blekingefiskeguide lyckades våra kalendrar äntligen visa en fri dag som passade båda! Väskorna var packade och redo sedan länge och 05.30 styrde jag bilen mot Blekinge! Det hade varit ett mindre kallras på natten vilket var lite oroväckande men skam den som bangar

Farsdags fiske

Inlägg av: Martin Bengtsson Jag, pappa och min son Liam bestämde oss för att köra lite farsdags fiske. Dagen innan så övade Liam på lite kastning i trädgården. Blivande storfiskare Tanken var att köra mete samtidigt som Liam får stå och kasta lite. Tidigt är vi på plats vid soluppgången. Dröjer ungefär en 45 min

Första flötestrolling passet

Inlägg av: Martin Bengtsson Äntligen är hösten här och min mete säsong drar igång på allvar. Ser på morgonen att Danne har skrivit till mig. Tyvärr så hade han insjuknat under natten. Skickade till min polare Christian men han var tyvärr uppbokad. Så jag stack ut själv. Hade väldigt segt fiske första timmen. Men sen

Inför Sportfish Masters

Inlägg av: Martin Bengtsson Jag och min team-kamrat Christian bestämde oss för att ta 2 dagar inför Sportfish Masters i Blekinge förra helgen. Hade fått en hel del rapporter att fisket är hett där nu. Tyvärr kunde inte Thomas vår tredje lagkamrat och kapten följa med. Dag 1 Första dagen blåste det en hel del.

Pike Rumble – Hösten 2018

Inlägg av Martin Bengtsson. Jag Micke och Alex från MAD PIKERS hade snackat länge om att vi skulle köra en tävling tillsammans. Så hittade vi Pike Rumble uppe vid Valdemarsvik. Morgonmötet. Förberedelserna är i full gång. Väntan på starten… (Gryts varv och hotell i bakgrunden) Taggade Skåne pågar! Vi anländer till viken vi ska fiska

EVELINAS 10+ARE!

Inlägg av Paul Larsson. Efter mitt senaste pass med 4 st 100cm och en 10a tog jag med barnen på en tur i det fina vädret. 19.7 grader i vattnet och strålande sol. 0-0.5 ms sydöstlig vind fram till 15 tiden sen började det fläkta ca 2 ms. Vi letar fisken där jag fiskade sist

EPISK SOMMAR TROLLING! 10+

Inlägg av Paul Larsson. Vädret var 0-1 ms Östlig vind och 95% sol. Fram till 11 hade jag inte haft ett hugg och testat Westin rapala m.m. på olika djup och i olika färger. Regnet hade bara blött ner rutan när jag körde på morgonen men blev inte mycket mer än så. Vattentemperaturen på 18

Sommarstör i DK!

Inlägg av Tobias Johansson Jag, Thomas och Paul drog till Poppels (http://www.poppel.dk/) för att fiska stör. Även fast det inte var 30 grader längre så var det ändå väldigt varm, tror det visa 27-28 grader. Vattentemperaturer i dammen måste varit 26-27 grader också. Dammen Vi är på plats kl 08:00 på morgonen, och det är