EPISK SOMMAR TROLLING! 10+

Inlägg av Paul Larsson.

Vädret var 0-1 ms Östlig vind och 95% sol.

Fram till 11 hade jag inte haft ett hugg och testat Westin rapala m.m. på olika djup och i olika färger.

Regnet hade bara blött ner rutan när jag körde på morgonen men blev inte mycket mer än så. Vattentemperaturen på 18 grader i början på dagen och slutade på ca 21 grader.


Första fisken en 96 cm tjockis. Yes, redan över mina förväntningar!

Tog på blåvit headbanger tail jag sätter på en liten headbanger shad i skitmörtfärgen och börjar köra.

Jag hör ett litet knarr från rullen och tittar bak mot betena och ser en megastjärt slå vid ytan. Stjärten tillhörde en gädda bred som en buss på 108cm som vägde 10.3kg första 10+ fisken för i år.

111cm och bara 9.6 kg enligt vågen?!

Jag kör vidare och nu hinner jag fika lite tills det smäller igen denna känns lika stor och ser lika bred ut över ryggen som den förra! Vad är detta!? 111cm och bara 9.6 kg enligt vågen?! Kan det stämma tänkte jag men vågade inte hålla kvar fisken längre då jag såg att temperaturen redan låg på 20 grader.


111cm på dekalen!

Denna högg också på headbanger blåvit så jag tänker att jag borde ha fler på av dem för de högg inte på varken Rapala:n som var på andra spöt, och inte heller de beten jag testade innan. Två snabba fiskar kom direkt. En 83a och direkt efter en 105a på 8.6 kg wow detta är sjukt och jag är själv 😆🤣 Därefter dröjer det ett tag. Till slut hugger en som hamnar på 100 cm jämnt och därefter en 86a.

Dagens big5 blir 520 cm en snittlängd på 98.4 på alla fiskarna och en 10+ fisk på en o samma dag. 5 fiskar på blåvit headbanger tail och 3 på headbanger shad 16cm.

SKITFISKE PÅ ER!

AKTUELLT

Battle of Gyllebosjön

Inlägg av: Martin Bengtsson Jag och Andreas från Easterlenfishing bestämde oss för att utmana varandra i hans så kallade hemmavatten. I den här sjön kan man inte räkna med jättemånga hugg på en dag. Så reglerna för dagen var en Big 3 tävling, de 3 längsta gäddorna i varje båt räknas samman. Det var jag

FLÖTESTROLLING

Inlägg av: Martin Bengtsson Jag och Micke från Mad Pikers hade snackat länge om att testa en ny sjö att köra flötestrolling i. Så skutan tog sikte på norra delarna av Skåne i en sjö som vi länge velat testa. Det tog inte lång tid innan jag ser hur mitt flöte bakom båten sticker. Upp

FISKE I BOREN!

Inlägg av: Paul Larsson Med kristallklart vatten, växlande molnighet och ca 4 m/s vind, så kändes det riktigt hett. Sidescan visar att det finns växtlighet nere på 6 m djup och vi börjar fiska på djup mellan 4 -6 m. Första dagen testar vi beten och märker att hybrida k3 holo abborre funkar riktigt bra

SOMMARFISKE I VÄNERN

Inlägg av: Paul Larsson Med siktet inställt på Vänern studerade jag och Daniel sjökorten till punkt och pricka samt markerade ut hotspots inför vårt första besök i Mariestad. Till vår hjälp fick i även lite tips & trix av vår kära vän Henrik Karlsson. Vi hyr en stor och rejäl Buster xl av Jonas på

KVÄLLSPASS MED TROLLING

Inlägg av: Paul Larsson Jag och Martin bokade ett kvällspass, 4 ms västlig vind och strålande sol hela kvällen. 12.5 grader i vattnet. Vi började med att trolla med lite olika beten på lite olika djup över ett grund där Martin lyckas få en fin abborre på ca 800-900 gram på en Rapala Taildancer. Efter

JAKTEN PÅ DET GRÖNA GULDET

Ett fullmatat schema i vår har gjort att fisket blivit lidande, en lucka dök upp och gissa om vi tog den?! HELL YEAH! Vår kära nyfunna vän Jonas på Blekinge fiskeguide var inte sen med att ställa upp på en heldag i jakten på det gröna guldet. Kvällen innan putsade vi beten som aldrig förr och ignorerade

PÅSKFISKE

Inlägg av: Paul Larsson Jag och Björn tar en tur i nya sjön. 11 grader i vattnet och 16 i luften och när det är vindstilla känns det som 20 vi gillar men gäddorna tycker kanske inte likadant. Fullmåne under natten. Vi börjar trolla o det börjar väldigt trögt,ingen aktivitet på nästan hela första timmen

STÖRFISKE MED BARNEN

Inlägg av: Paul Larsson Fiskedag med barnen stod på på schemat o vi söker lite action i Poppelsjön efter Stör. Vi riggar upp grejerna och efter en kort stund ser man toppen på spöet börjar darra. Jag gör ett mothugg och första fisken är uppe snart tänker jag. Efter två vändor uppe hoppar den av.

Battle of the Pikes

Inlägg av: Martin Bengtsson Då var det äntligen dags för min och Christians traditionella Blekinge tur i mars månad! Detta året tänkte vi göra en liten tävling av det. För motståndet stod 2 st skickliga gäddfiskare med många års erfarenhet av fisket i Blekinge skärgård. Alex & Mikael från Mad Pikers! För att göra en

VÅRFISKE I BLEKINGE

Inlägg av: Paul Larsson Förutsättningarna var 11 grader i luften, 5.9 i vattnet, 6 ms västlig vind, mulet nästan hela dagen, solen bröt genom mitt på dagen en gång. 6 grader och fullmåne på natten. Första stoppet första kastet känner jag ett hugg! Två kast till så sitter det en på 75+ ish mätte inte