EPISK SOMMAR TROLLING! 10+

Inlägg av Paul Larsson.

Vädret var 0-1 ms Östlig vind och 95% sol.

Fram till 11 hade jag inte haft ett hugg och testat Westin rapala m.m. på olika djup och i olika färger.

Regnet hade bara blött ner rutan när jag körde på morgonen men blev inte mycket mer än så. Vattentemperaturen på 18 grader i början på dagen och slutade på ca 21 grader.


Första fisken en 96 cm tjockis. Yes, redan över mina förväntningar!

Tog på blåvit headbanger tail jag sätter på en liten headbanger shad i skitmörtfärgen och börjar köra.

Jag hör ett litet knarr från rullen och tittar bak mot betena och ser en megastjärt slå vid ytan. Stjärten tillhörde en gädda bred som en buss på 108cm som vägde 10.3kg första 10+ fisken för i år.

111cm och bara 9.6 kg enligt vågen?!

Jag kör vidare och nu hinner jag fika lite tills det smäller igen denna känns lika stor och ser lika bred ut över ryggen som den förra! Vad är detta!? 111cm och bara 9.6 kg enligt vågen?! Kan det stämma tänkte jag men vågade inte hålla kvar fisken längre då jag såg att temperaturen redan låg på 20 grader.


111cm på dekalen!

Denna högg också på headbanger blåvit så jag tänker att jag borde ha fler på av dem för de högg inte på varken Rapala:n som var på andra spöt, och inte heller de beten jag testade innan. Två snabba fiskar kom direkt. En 83a och direkt efter en 105a på 8.6 kg wow detta är sjukt och jag är själv 😆🤣 Därefter dröjer det ett tag. Till slut hugger en som hamnar på 100 cm jämnt och därefter en 86a.

Dagens big5 blir 520 cm en snittlängd på 98.4 på alla fiskarna och en 10+ fisk på en o samma dag. 5 fiskar på blåvit headbanger tail och 3 på headbanger shad 16cm.

SKITFISKE PÅ ER!

AKTUELLT

PÅSKFISKE

Inlägg av: Paul Larsson Jag och Björn tar en tur i nya sjön. 11 grader i vattnet och 16 i luften och när det är vindstilla känns det som 20 vi gillar men gäddorna tycker kanske inte likadant. Fullmåne under natten. Vi börjar trolla o det börjar väldigt trögt,ingen aktivitet på nästan hela första timmen

STÖRFISKE MED BARNEN

Inlägg av: Paul Larsson Fiskedag med barnen stod på på schemat o vi söker lite action i Poppelsjön efter Stör. Vi riggar upp grejerna och efter en kort stund ser man toppen på spöet börjar darra. Jag gör ett mothugg och första fisken är uppe snart tänker jag. Efter två vändor uppe hoppar den av.

Battle of the Pikes

Inlägg av: Martin Bengtsson Då var det äntligen dags för min och Christians traditionella Blekinge tur i mars månad! Detta året tänkte vi göra en liten tävling av det. För motståndet stod 2 st skickliga gäddfiskare med många års erfarenhet av fisket i Blekinge skärgård. Alex & Mikael från Mad Pikers! För att göra en

VÅRFISKE I BLEKINGE

Inlägg av: Paul Larsson Förutsättningarna var 11 grader i luften, 5.9 i vattnet, 6 ms västlig vind, mulet nästan hela dagen, solen bröt genom mitt på dagen en gång. 6 grader och fullmåne på natten. Första stoppet första kastet känner jag ett hugg! Två kast till så sitter det en på 75+ ish mätte inte

Trolling i ny sjö.

Inlägg av: Paul Larsson Jag och Björn har rekat och varit lite nyfikna på en sjö som låg inte allt för blodigt långt ifrån oss. Väderleksrapport på 9-12 grader och strålande sol, 2.7 grader i vattnet på morgonen. Första värmen för i år. Vi börjar trolla och efter en halvtimme nämner jag att vi kan

Mitt Höst/Vinter Fiske (del 3)

Inlägg av: Martin Bengtsson 30 dec Sista passet för 2018 skulle ske i en sjö nere på Österlen. Sällskapet i båten för dagen var min goda vän, kollega och team kamrat Christian. På schemat stod det flötestrolling med 4 spön samtidigt som Chrille spinnfiska i fören. Spöna riggade och klara Christian med dagens första. Jag

BLEKINGE TUR & RETUR

De blev en tur till vårt fina Blekinge häromdagen! Kallras stod på schemat men inte stannar vi hemma för det! Att det skulle bli segt fiske visste vi men ett par fina fiskar ville hälsa på i båten där solen värmde på gott. Största för dagen tog Paul på 98 samt 96cm. Westin swim bloody spotted

Mitt Höst/Vinter Fiske (del 2)

Inlägg av: Martin Bengtsson 15 dec Snackade med en god vän Jerry om följa med honom till deras klubbsjö för att köra lite flötestrolling. Då han aldrig kört flötestrolling innan så var han nyfiken på se hur jag gjorde osv. Har ett par hugg men tyvärr missar jag dem i mothugget. Men till sist landar

ISLOSSNING & 21 PÅ KLICKEN

Fiskesuget hade varit enormt i flera veckor då isarna i Skåneland är alldeles för tunna för att besöka Smhi visade mildväder och hoppet om att få doppa våra beten i öppet vatten lyste upp vår dystra vardag. Vi tog ett allvarligt snack med vädergudarna och beslutade oss för att chansa och se om någon av

Mitt Höst/Vinter Fiske (del 1)

Inlägg av: Martin Bengtsson Då jag haft lite dåligt med tid för att uppdatera bloggen så ska jag göra en sammanfattning av mina turer nu i vinter. 1:a Dec Jag och Thomas gav oss ut på ett mete pass. Tyvärr så var stora delar av sjön frusen. Så vi kunde inte fiska på de ställena