ISMETE PÅ SIBBOFJÄRDEN!

Inlägg av Tobias Johansson

I somras var vi på Sibbofjärden, ett av Sveriges bästa gäddvatten, och hade en väldigt bra upplevelse. Så när möjligheten dök upp för att boka in en helge ismete på Sibbo, så kunde vi inte låta bli.

Fisket på Sibbo går vi Big Fish Sweden, och vi bokade in oss där på två dagar guidat isfiske. Några veckor innan det var dags så var vi oroliga för att det skulle bli nån is där, men senaste tidens kalla väder tog död på all oro.

Dag 1

Tidigt på morgonen mötte vi upp guide:n Andy, och efter att ha plockat ut flytoveraller som vi kunde låna där, så följde vi honom till stället vi skulle fiska för dagen.

Pulkorna laddade med vippor, spön, stolar och annat nödvändigt för ismete.

Fantastiskt vacker morgon på fjärden!

Det var -12C på morgonen och det bet bra i kinderna och vi trodde det skulle bli en jobbigt kall dag, men som tur var så gick tempen upp lite under dagen och solen gassa på hyffsat bra.

Basecampet är uppsatt.

Andy borrar hål på ställen han tror på, och vi hjälper att rigga upp spöna så vi ska komma igång så fort som möjligt. Sen tar vi en kaffe och sätter och väntar, och helt plötsligt händer … ingenting.

Det börjar segt. Gäddorna verkar inte vara riktigt på hugget, kanske är det den kalla temperaturen som fått dom att bli extra sega. Men vi ger inte upp hoppet och efter c:a 2 timmar kommer första fället.

Christian med resans första gädda. 90 cm.

Gäddan tog i ett hål väldigt nära vassen, och visar sig att det är dagens melodi. En stund senare får Martin en fisk också.

Martin med en snö-snipa

Och två minuter senare får jag en snipa också. Skönt att alla fått fisk åtminstone. Men sen dör fisket ut och vi käkar lunch istället.

Grillat är godast när man är ute och isfiskar!

Efter lunch så flyttar vi till ett nytt ställe som har gett stor fisk tidigare i veckan. Men fisket fortsätter vara segt och det blir bara nått fäll då och då.

Christian med en smal 91:a.

Jag med en mindre gädda.

Till slut får vi börja plocka ihop våra spön, och då blir en liten mini-huggperiod men det ger inga massiva fiskar.

Christian med en 90+ pike.

Dagens resultat blev åtta gäddor på tio fäll. Lite mer hade vi hoppats på, och gärna nån metersfisk, men det är en ny dag imorgon.

Dag 2 : Revanschen

Sibbofjärden är en klassiker inom svenskt gäddfiske.

Andra dagen är vi uppe ännu tidigare för att få upp spöna till soluppgången, gäddorna brukar kunna vara ganska aktiva när solen går upp.

Solen går upp och vi är taggade för att komma ut på isen och börja rigga!

Släpar pulkorna ut till vårat fiskeställe dag två.

Vi får nått fäll redan när vi håller på att sätta upp våra spön men visar sig vara en gädda som lyckas sno mörten utan att fastna. :(

Vårat basecamp dag två. Vi hittade lite lä från den rätt bitiga vinden.

Fisket visar sig bli segt denna dagen också, och det är långt mellan fällen. Inga riktiga huggperioder blir det. Vi får lite gäddor här och där, till motsats från dagen innan så verkar dom inte hänga inne i vassen utan vi får dom vid hål lite längre ut.

Jag med en 88:a.

Martin hjälper mig att landa fisk.

Även fast fisket är sisådär så ger vi inte upp hoppet om att något större ska smälla på, och historierna från Andy om vilka fiskar som kommit upp här ökar på hoppet också. Och till slut så händer det.

Äntligen en 100+ fisk! Och nytt is-pb!

Det är Martins tur att ta nästa fisk, och efter att han haft tre fäll där vi springer fram till hålet och gäddan har bitit i mörten men sedan kännt motstånd för att linan frusit fast i hålet (det hände hela tiden denna dagen, vi gick och rensa hålen hela tiden men tog inte många minuter innan dom frusit igen), så får äntligen Martin kroka en gädda och visar sig vara en bättre madam. Äntligen en 100+ fisk! Och nytt is-pb!

Martin sitt nya is-pb!

Andy hjälper till med landningen

Vi mäter och väger henne lite kvickt och hon är 112cm och 8.74kg, och resan är räddad :)

Grymt fin täckning och kondition på henne!

En kort stund efter Martins gädda så är det Christians tur att få ett fäll, och visar sig bli en fin gädda det också!

Christian med nytt is-pb. 108cm och 7,3kg.

Nu saknades det bara att jag skulle få en bra också, men ville sig inte. Blev ett par fäll men när dom skulle krokas så fanns ingen fisk kvar där. Vid hade c:a 20 fäll men många hade redan spottat ut mörten när vi kom fram, antagligen är det för att linan frusit fast och dom märkt av motståndet.

Totalt på två dagar blev det bara 16 landade gäddor (ett nytt record-low enligt Andy, kul att slå rekod iaf ;)), men med några bra toppar. Och dom fem största var: 112, 108, 92, 91 och 90 vilket ger en Big5 på 493 cm. Inte helt illa pinkat.
Vi hade lite otur att gäddorna inte var så pigga, men allt som allt jättenöjda med helgen. Våran guide Andy gjorde ett superbt jobb, vi lärde oss mycket och hade många goa skratt. Vi funderar på att åka tillbaka redan om tre helger igen :)
SKITFISKE PÅ ER!

AKTUELLT

Sommarstör i DK!

Inlägg av Tobias Johansson Jag, Thomas och Paul drog till Poppels (http://www.poppel.dk/) för att fiska stör. Även fast det inte var 30 grader längre så var det ändå väldigt varm, tror det visa 27-28 grader. Vattentemperaturer i dammen måste varit 26-27 grader också. Dammen Vi är på plats kl 08:00 på morgonen, och det är

Ett äventyr till Arjeplog

Inlägg av Paul Larsson. Semestern är här och Arjeplog är första fisketuren på väldigt länge för mig. Jag får med mig Krille och hans bror som egentligen inte fiskar så ofta. Husbilen hyrd och båt fixad av Niklas som lånade ut deras mot att vi tog med oss deras nya scandica 400 från Ullared. Resan

Sommarfiske i Blekinge

Sommarfiske i Blekinge Jag, Micke och Alex från Mad Pikers bestämde oss för att köra lite sommarfiske i Blekinge. Förhållandena var verkligen inte optimala. Strålande sol och mellan 25-30 grader i luften och 23-26 grader i vattnet. Vi hittar fisken nästan omgående. Eller rättare sagt Alex hittar dem med andra ord. Alex första! Han hinner

Störfiske i Danmark

Inlägget skrivet av Thomas Magneklint: Tre fiskare taggade till tänderna tog turen över sundet till vårt grannland Danmark för att testa lyckan i Poppelsjön. Störfiske stod på schemat! Tog inte lång tid innan vår kära vän Boni @bonibaits tog en fin Stör. Här är jag med min största för dagen. Kampen med störarna är en

Nytt PB på fluga

Inlägg av Martin Bengtsson. Jag och Micke från Mad Pikers bestämde oss för att ta ett grynings pass i Blekinge. Vi la i båten 03:30. På väg ut till första stället. Micke har 2 hugg och jag har ett par följare nästan omgående på första driften. Andra driften får Micke på en urstark gädda på

08 ABBORREN 2018

Inlägg av Tobias Johansson. För andra året så var jag med på 08 Abborren, en streetfishing tävling som anordnas av Sportfiskarna. Riktigt kul och trevlig tävling. Genomgång innan starten. I år var det 89 startande. Folk väntar ivrig på att få åka iväg och börja fiska! Året innan så testade jag massa olika ställen men

TROLLING I SKÅNE!

Åska vid Malmö och tryckande värme innan känns sådär men planerat fiske går ju inte avboka. Vindar på 4- 5ms och lite grumlighet i vattnet. 18.7 grader i vattnet. På kvällen i delen av sjön där det var lä. Trolling och test av björns nya spöhållare stod på schemat. Björn får ut sina och jag

CAMP MAYFLY NORREFORS

Inlägg av Martin Bengtsson. Äntligen var det dags för vårens regnbågsfiske i Norrefors (Blekinge). Lite paus från gäddfisket. Vi fiskar 18:00-22:00. Sen nästa dag 06:00-14:00. Underbar kväll Redan i mitt andra kast drar jag på en pigg regnbåge. Jag lyckades ta 7 st regnbågar sammanlagt. Trögt fiske för många tyvärr. Vi hade många fiskar som

SPORTFISHMASTERS KVAL I KARLSKRONA

Två dagars fiske och kval till Sportfishmasters stod på schemat förra helgen. Stålande sol och svag vind gjorde fisket tufft.. Men VASSDRAG TEAM 1 + 2 lyckades ta sig vidare till semi. Extra eloge till Vassdrag team 2 som fiskade som några riktiga kungar dag 2. Samlingen utanför Scandic i Karlskrona och många kända ansikten

JAKTEN PÅ TEMPERATUREN!

Inlägg av Tobias Johansson. Med påskäggen uppätna så var vi sugna på lite gäddfiske i Blekinge, då vi blivit blåsta på det för några veckor sen p.ga av att isen fortfarande låg kvar, men nu hade den äntligen försvunnit och vi hoppades på att hitta lite hungriga gäddor! Nya teamjackorna på! Över påskhelgen var det